ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 08:45

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Άφησε υποσχέσεις το ελληνικό ανσάμπλ στην πρεμιέρα του 7ου Aphrodite Cup

0 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 22:33

Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ κέρδισε το χειροκρότημα στην πρεμιέρα του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την Παρασκευή (11/03) στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do). Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 135 αθλήτριες από 14 χώρες και τρεις ηπείρους, με είσοδο ελεύθερη για τους φιλάθλους, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ανανεωμένη ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Ελπίδα Εγγλέζου, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό και γοήτευσε με το ολοκαίνουργιο, δυναμικό πρόγραμμά της στα 5 στεφάνια, έχοντας ως μουσική επένδυση τα «Δακρυσμένα Μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη σε διασκευή από τον παραγωγό Hi Profile με την συμμετοχή του Βασίλη Σαλέα.

Οι αθλήτριες της Μαρίνα Φατέεβα έδειξαν δείγματα του ταλέντου τους και, παρότι βρίσκονται ακόμη στην αρχή του δρόμου και είχαν αναμενόμενες ατέλειες, απέσπασαν θετικά σχόλια και πρώτευσαν με 27,200 βαθμούς, μπροστά από τη Λετονία που πήρε 23,450 β...

Αύριο, Σάββατο (12/03), το ελληνικό ανσάμπλ θα αγωνιστεί στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, με την Καλομοίρα Καρόκη να παίρνει τη θέση της Ειρήνης Κονιστή στο ταπί, ενώ την Κυριακή (13/03) θα εκτελέσει εκ νέου και τα δύο προγράμματά της στους τελικούς οργάνων, με στόχο να βελτιώνεται κάθε φορά και να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμη στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στο ίδιο στάδιο την προσεχή εβδομάδα (18-20 Μαρτίου), στην κορύφωση μίας ανεπανάληπτης διπλής γιορτής του αθλήματος.Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν στην πρεμιέρα του Aphrodite Cup και οι αθλήτριες του ατομικού νεανίδων, της κατηγορίας με τις περισσότερες συμμετοχές και τον εντονότερο ανταγωνισμό. Συνολικά 76 νεάνιδες εκτέλεσαν προγράμματα με στεφάνι και μπάλα, μεταξύ των οποίων και οκτώ ανερχόμενες Ελληνίδες που αγωνίστηκαν με το εθνόσημο: Η Ουρανία Συγκούνα προκρίθηκε στον τελικό της μπάλας (5η με 27,000 β.) και η Ειρήνη Κράλλη στον τελικό του στεφανιού (6η με 25,700 β.), ενώ στο σύνθετο ατομικό, μετά την ολοκλήρωση των δύο από τα τέσσερα όργανα, η Συγκούνα έχει μέχρι στιγμής 52,700 β., η Κράλλη 50,200 β., η Είρα Λάουρα Γκικόκα 50,150 β., η Σοφία Τσολαρίδου 46,250 β., η Αθηνά Μαρινάκη 45,500 β.. η Κωνσταντίνα Καλοΐδου 43,200 β., η Ευσταθία Κοντοπούλου 40,600 β. και η Ιωάννα Λιάσκου 42,300 β..

Οι νεάνιδες θα συμμετάσχουν αύριο (Σάββατο 12/03) στις κορύνες και στην κορδέλα, προκειμένου να προκύψει από το συνολικό άθροισμα του διημέρου η τελική κατάταξη στο σύνθετο ατομικό, σε κάθε ηλικιακή υποκατηγορία (13-14-15 ετών).Η πρεμιέρα του 7ου Aphrodite Cup περιλάμβανε επίσης την Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Δ.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, η βουλευτής Άννα Καραμανλή, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ Θωμάς Τόκας, ενώ το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Αϊνδιλή, η Γ’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Μανδραβέλη, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πανταζής, καθώς και η Ελένη Μιχοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Aphrodite Cup.Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλωσόρισε όλες τις αποστολές στον όμορφο Δήμο που φιλοξενεί για έβδομη φορά αυτήν την υπέροχη γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής. «Η παρουσία της κυρίας Ελένης Μιχοπούλου στο Παλαιό Φάληρο, μετέτρεψε το Δήμο μας σε κοιτίδα της ρυθμικής γυμναστικής. Ο αθλητισμός ενώνει, θα πρέπει να γκρεμίζει τα τείχη. Ελπίζω όσοι μάχονται να αφήσουν τα όπλα κάτω και να υποδεχτούμε τους χρόνου τις χώρες που αναγκαστικά απουσιάζουν φέτος. Εύχομαι να περάσετε όμορφα στη χώρα μας και να μεταφέρετε το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και της ειρήνης», ανέφερε.

O Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Αθανάσιος Σταθόπουλος, τόνισε ότι οι δύο διοργανώσεις που φιλοξενούνται στο Παλαιό Φάληρο αποτελούν ένα δυναμικό ξεκίνημα για την Ομοσπονδία σε μια απαιτητική χρονιά, συμπληρώνοντας: «Εύχομαι καλούς αγώνες σε όλες τις συμμετέχουσες, καλή δύναμη στους κριτές, αλλά και στους θεατές μας να ευχαριστηθούν αυτό το θέαμα που θα διαρκέσει δέκα ημέρες».Εκπροσωπώντας την Οργανωτική Επιτροπή, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, ευχαρίστησε την κυρία Μιχοπούλου για τη συνεισφορά της στο άθλημα: «Από τα πρώτα βήματα της ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα είναι δίπλα στο άθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας και όλους όσους εργάστηκαν ακατάπαυστα για να φέρουν σε πέρας την προετοιμασία της διοργάνωσης».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», Γιώργος Καζαντζόπουλος, στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι αποστολές των χωρών για να έρθουν στη διοργάνωση: «Τα κορίτσια μας δείχνουν ότι με επιμονή και προπόνηση μπορείς να επιτύχεις. Το Aphrodite Cup έχει καθιερωθεί ως επιτυχημένος θεσμός και ελπίζουμε κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε εδώ και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Τέλος, την έναρξη του 7ου Aphrodite Cup κήρυξε επίσημα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος δίνει ανελλιπώς το «παρών» στη διοργάνωση από την εναρκτήρια χρονιά: «Θέλω να συγχαρώ, όλους όσους έχουν προσπαθήσει για να γίνει αυτή η διοργάνωση πραγματικότητα. Καλή επιτυχία σε όλους».

Το 7o Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup πραγματοποιείται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος» αποτελεί Κοινωνικό Εταίρο της διοργάνωσης, η οποία παράλληλα υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και είναι ενταγμένη στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.