ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 17:23

ΑΡΘΡΑ

H ομοιότητα των πολιτικών αντιλήψεων Πούτιν - Ερντογάν τρομάζει

Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου από το liberal.gr 0 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 10:45

H «προοδευτική μόδα» στη χώρα μας, επιβάλει την τήρηση ίσων αποστάσεων και την έκφραση ευχών για την παγκόσμια αγάπη και ειρήνη, για την αδελφοσύνη των λαών, με αφορμή τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αν όμως παρατηρήσουμε την ανατριχιαστική ομοιότητα των αντιλήψεων Ρωσίας και Τουρκίας, τότε η χαλαρή θεώρηση του τύπου «το μικρό σπίτι στο λιβάδι», ανατρέπεται άρδην.

Το όραμα του προέδρου Πούτιν, είναι η αναβίωση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Πέτρου και της Μεγάλης Αικατερίνης, όπως φάνηκε από το διάγγελμα της έναρξης της εισβολής στην Ουκρανία και από το προχθεσινό διάγγελμα, για την ημέρα της γυναίκας.

Το όραμα του προέδρου Ερντογάν, είναι η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Σελίμ του Α’.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία αποτελούσε πάντα μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και μετά τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, οπότε έχουν λόγο πάνω στις εξελίξεις.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα, αποτελούσε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οπότε έχουν συμφέροντα στην περιοχή.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η Ουκρανία αποτελεί ένα ιστορικό λάθος του Λένιν και του σχεδιασμού της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και της απόσπασης της από τη μητέρα Ρωσία, μετά από τη Σοβιετική κατάρρευση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί ένα ιστορικό λάθος του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο πρέπει να διορθωθεί με την αναθεώρηση της.

Η Ρωσία, αναφέρεται στους Ρωσόφωνους πληθυσμούς που ζουν εντός της Ουκρανίας, στην Κριμαία και στο Ντονμπάς, που καταπιέζονται και πρέπει να προστατευτούν από τη μητέρα Ρωσία.

Η Τουρκία, αναφέρεται στους τουρκόφωνους μουσουλμάνους που ζουν στη Δυτική Θράκη, αλλά και στους μετανάστες μουσουλμάνους που ζουν σε όλη την Ελλάδα, που καταπιέζονται και πρέπει να προστατευτούν από τη μητέρα Τουρκία.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η ακτογραμμή της Ουκρανίας, τους εμποδίζει την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και γι’ αυτό προσάρτησαν την Κριμαία.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι τα ελληνικά νησιά, τους εμποδίζουν να βγουν στο Αιγαίο.

Ο Πούτιν θεωρεί ότι η Ρωσία κινδυνεύει από τη στρατικοποίηση των γειτονικών χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και επιδιώκει την αποστρατικοποίηση τους.

Ο Ερντογάν θεωρεί ότι η Τουρκία κινδυνεύει από τη στρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών και επιδιώκει την αποστρατικοποίηση τους.

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να προωθήσει τα εχθρικά σχέδια της προς τη Ρωσία.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η Δύση χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να προωθήσει τα εχθρικά σχέδια της προς την Τουρκία.

Αν στις προαναφερθείσες ομοιότητες, προσθέσουμε τα κοινά χαρακτηριστικά των δυο καθεστώτων, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την προπαγάνδα, τις διώξεις της αντιπολίτευσης και την ανορθολογική οικονομική πολιτική τους, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι και εμείς, στη διπλανή μας πόρτα, έχουμε τον δικό μας Πούτιν.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.