ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 17:07

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας το δημαρχείο "βάφτηκε" πράσινο

0 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 22:49

Σε μια συμβολική ενέργεια προχώρησε πριν από λίγες ώρες ο δήμος Παλαιού Φαλήρου φωτίζοντας το δημαρχείο της πόλης με το πράσινο χρώμα που συμβολίζει την ελπίδα, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

"Η βία και ο εκφοβισμός μπορεί να λάβουν διάφορες μορφές όπως σωματικός, λεκτικός, με εκβιασμό, κοινωνικός, ρατσιστικός, σεξουαλικός και ηλεκτρονικός. Όλες οι μορφές του εκφοβισμού, ανεξάρτητα αν προκαλούνται από συνομήλικους προκαλούν στα θύματά του μεγάλη ψυχική οδύνη" τονίζει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος.

"Είναι χρέος μας να βάλουμε τέλος στην σχολική βία και τον εκφοβισμό, να σταματήσουμε να μεγαλώνουμε τους εν δυνάμει θύτες, αλλά και τα θύματά τους. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε ρόλο όλοι. Αφενός η σχολική κοινότητα που αποτελείται από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιδί να αισθανθεί ότι έχει στήριγμα τους γονείς του και το σχολείο του και αφετέρου οι φορείς της πολιτείας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ολόκληρη η κοινωνία των πολιτών.

Μόνο με τη συνεργασία όλων μας θα καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε τις αξίες του σεβασμού και της ισότητας. Ενωμένοι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπου η διαφορετικότητα θα είναι σεβαστή απ’ όλους και η αξιοπρέπεια κάθε ατόμου αδιαπραγμάτευτη.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας που δικαιούνται να ζουν σε ένα σχολικό περιβάλλον που τους παρέχει ασφάλεια, ηρεμία και σεβασμό". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.