ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 01:39

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Βουλιαγμένη: Δικαστικές προσφυγές κατά της Μαρίνας Βουλιαγμένης: Αποτέλεσμα κανένα...

0 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 11:01

Μια ισπανική λέξη χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου για να περιγράψει το αποτέλεσμα των προσφυγών συγκεκριμένων κατοίκων της Βουλιαγμένης που αντιδρούν στα έργα ανάπλασης της Μαρίνας: Nada (τίποτα)... 

Με τον τρόπο αυτόν περιέγραψε τις αποφάσεις των διαφόρων οργάνων της δικαιοσύνης στα οποία προσέφυγαν έξι κάτοικοι της Βουλιαγμένης προκειμένου να ανακόψουν την εξέλιξη της αναβάθμισης της Μαρίνας. 

Τελευταία απορριπτική απόφαση στο αίτημα  αναστολής εκτέλεσης των έργων με βάση την Οικοδομική άδεια που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού, ήταν από το Διοικητικό Εφετείο στις 24 Φεβρουαρίου με το δικαστήριο να διατάζει επιπλέον και την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Προσπάθησαν να σταματήσουν τα πάντα 

Μια σειρά προσφυγών εναντίον των έργων στη μαρίνα περιέγραψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, λέγοντας πως με τα  ένδικα μέσα που έχουν ασκήσει στο διάστημα αυτό οι έξι προσφεύγοντες ζητούσαν να εκδοθούν προσωρινές διαταγές με τις οποίες θα σταματούσαν τα πάντα. 

"Στα ένδικα μέσα που οι καλοί μας συμπολίτες έχουν ασκήσει έχουν βγει αποφάσεις οι οποίες όταν δεν μας αρέσουν είτε αποκρύπτονται, είτε χαρακτηρίζονται ως "στημένες", είπε. 

Συγκεκριμένα από το Διοικητικό Εφετείο ζήτησαν προσωρινές αποφάσεις για την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για τη  χερσαία ζώνη και την αναστολή εκτέλεσης των έργων. Οι αποφάσεις ήταν απορριπτικές.   

Ζήτησαν προσωρινή διαταγή καταθέτοντας αίτημα στο ΣτΕ για την αναστολή των έργων. Απερρίφθη. Στις 18/5 ορίστηκε η δικάσιμος. 

Προηγουμένως είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο για να ακυρώσουν την ΚΥΑ και τις άδειες για το έργο. Εκδικάστηκε και αυτή στις 17/2.  Όπως απεφάνθη το Διοικητικό Εφετείο ομοφώνως, οι λόγοι που επικαλέσθηκαν οι προσφεύγοντες και ζήτησαν την ακύρωση, "δεν κρίθηκαν προδήλως βάσιμοι".   

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των έργων και η έναρξη λειτουργίας της  Μαρίνας της Βουλιαγμένης αναμένεται στα μέσα του Ιουνίου τρέχοντος έτους. 

Ερωτηματικά για τον χρόνο των προσφυγών 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκ μέρους του δημάρχου διατυπώθηκαν ερωτηματικά για το χρόνο των προσφυγών στα δικαστικά όργανα. 

Οι προσφυγές ξεκίνησαν μόλις από το καλοκαίρι του 2021, συγκεκριμένα η πρώτη προσφυγή έγινε στις 31 Ιουλίου του 2021 και ενώ το έργο βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και επανήλθαν μερικούς μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του ιδίου έτους. Πολύ εύλογα αναρωτήθηκε ο δήμαρχος γιατί άραγε περίμεναν τόσο και δεν προσέφυγαν νωρίτερα όταν ακόμα το έργο βρισκόταν στο στάδιο των εγκρίσεων, δηλαδή δύο χρόνια πριν; 

"Δεδομένου ότι οδεύουμε προς τις δημοτικές εκλογές, θεωρώ πως αυτό που ήθελαν να πετύχουν ζητώντας με προσωρινή διαταγή τη διακοπή των έργων, ήταν να δημιουργηθεί άσχημη εικόνα, αφού τα έργα θα έμεναν στη μέση, ν' αφήσουν μια ανοιχτή πληγή στον όρμο της Βουλιαγμένης για να κατηγορήσουν τη δημοτική αρχή", είπε. 

"Η διακοπή του έργου", τόνισε "δεν εξυπηρετεί με κανέναν τρόπο την πόλη, παρά μόνο τους προσφεύγοντες και τους δορυφόρους τους. Το αφήγημα  του δημάρχου που κάνει κακό στην πόλη προσπαθούν να ενισχύσουν αυτοί οι άνθρωποι και μεις οφείλουμε να υπεραμυνθούμε της ομαλής λειτουργίας του Δήμου μας. Δεν θα 'ρθουν οι λίγοι να επιβάλλουν την άποψή τους στους πολλούς" είπε κλείνοντας τη συζήτηση. 

Στο συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου συμμετείχε ο κ. Καψιμάλης του ΕΛΚΕΘΕ ο οποίος μίλησε για την ποιότητα των υδάτων στον όρμο Βουλιαγμένης και αιτιολόγησε τη θολερότητα που εμφανίζεται περιστασιακά στον όρμο, πιστοποιώντας πως τα ύδατα, και με τα έργα βυθοκόρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξακολουθούν να είναι σε πολύ καλό ποιοτικό επίπεδο. (Εκτενέστερα θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο). 

Επιπλέον από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο παρουσιάστηκε η εικόνα των έργων στη χερσαία ζώνη που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την εικόνα της "τσιμεντοποίησης" που ισχυρίζονται οι αντιτιθέμενοι στα έργα, πως συντελείται στη μαρίνα της Βουλιαγμένης.   


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.