ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 17:50

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο πρόγραμμα κρατικής στήριξης των δανείων πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

0 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 16:47

Στο πλαίσιο της στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος που παρέχει κρατική επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου των ευάλωτων οφειλετών που θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Στόχος είναι η αποφυγή κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 15 μήνες και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση στο προσεχές διάστημα. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι οφειλέτες των οποίων:

-Το συνολικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος και έως τις 21.000 ευρώ ετησίως.

-Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 120.000 για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως τις 180.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα θα εφαρμόζεται το περιουσιακό όριο αναφορικά με καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές κ.λπ. το οποίο ισχύει για το «Επίδομα Στέγασης». 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.