ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 07:02

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η διαβούλευση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

0 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 17:27

Ξεκίνησε χθες Τρίτη η διαβούλευση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με εκπροσώπους των τραπεζών -και θα συνεχιστεί με εκπροσώπους των σουπερμάρκετ- για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Η αρχή γίνεται από τους κλάδους αυτούς, καθώς διαθέτουν μακρά εμπειρία σε ψηφιακά συστήματα οργάνωσης και διοίκησης προσωπικού και θα ακολουθήσει σταδιακά η εφαρμογή σε όλες τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο η καταγραφή της απασχόλησης των εργαζομένων (βασικό ωράριο, υπερωρίες, κ.λπ.), κάτι που αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου και για την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Πρόκειται για μια κομβική μεταρρύθμιση, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, και θα αποτρέψει την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, επιβάλλοντας παράλληλα ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.