ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 01:45

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου προς παρόχους ενέργειας: Να αποδοθούν τα ποσά που έχουν καταβάλει οι πολίτες

0 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 14:16
Συνεχείς οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου για τις ανταποδοτικές οφειλές που προορίζονται για την καθαριότητα και τον οδοφωτισμό.

Το σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει με το θέμα της απόδοσης από εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας, των οφειλόμενων ανταποδοτικών τελών στους Ο.Τ.Α., επανέλαβε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος , που φιλοξενήθηκε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή «Μία Ημέρα στην Αθήνα», στον «ΑΘΗΝΑ 98,4FM» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αποστολίδη.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου τόνισε ότι τα συγκεκριμένα οφειλόμενα ποσά είναι μεγάλης σημασίας για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία των Δήμων, καθώς είναι ανταποδοτικά για σημαντικές υπηρεσίες προς τους δημότες και, ιδιαιτέρως, για την καθαριότητα και τον οδοφωτισμό.

Και παρότι έχουν αποδοθεί από τους δημότες και τους κατοίκους, κάποιοι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας – όχι όλοι όπως ρητά ξεκαθάρισε ο κ. Φωστηρόπουλος – δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση απόδοσης τους στους Ο.Τ.Α.

Ο Δήμαρχος  επισήμανε εξάλλου, ότι κατόπιν έγκαιρων ενεργειών της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Π.Φ. στα μέσα Ιανουαρίου, όταν έγκαιρα διαπιστώθηκε το πρόβλημα, μετά από σχετική ενημέρωση, κάποιοι πάροχοι ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι για όσους δεν το έχουν πράξει, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Για το σοβαρό αυτό θέμα των ανταποδοτικών τελών, είναι συνεχείς και κλιμακούμενες οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου στα ΜΜΕ και στα συλλογικά όργανα των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την επίλυση του ζητήματος.

Oλόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Παλ. Φαλήρου στο βίντεο που ακολουθεί: 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.