ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 12:58

ΒΟΥΛΑ

Σε πλήρη λειτουργία το πρόγραμμα Καφέ Κάδου - Επέκταση και στα Δικηγορικά Βούλας

0 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 18:31

Το πρόγραμμα Καφέ κάδου επεκτείνεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με επόμενη στάση την συνοικία Δικηγορικά της Δ.Ε. Βούλας, όπου τα σαββατοκύριακα 12-13 και 19-20 Φεβρουαρίου θα γίνει διανομή των Καφέ Κάδων υπολειμμάτων τροφών στις κατοικίες της περιοχής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παραδώσουν πόρτα – πόρτα έναν καφέ κάδο 120lt ανά κτίριο, έναν μικρό κάδο κουζίνας ανά νοικοκυριό (για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας), χάρτινες σακούλες (για χρήση κατά τη διαλογή) και έναν σάκο εδαφοβελτιωτικό VITA-GREEN, το οποίο παράγει ο Δήμος από τα οργανικά υπολείμματα που συλλέγονται στου καφέ κάδους.

Σημαντικός συντελεστής της προσπάθειας του Δήμου, αποτελεί η ενεργή συμμετοχή και ανταπόκριση των κατοίκων για την ορθή χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες για τους υποστηρίξει και να τους βοηθήσει ώστε το πρόγραμμα του Καφέ Κάδου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έως το τέλος του 2022.

Υπενθυμίζουμε ότι το καινοτόμο πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) - Kερδίζω όσο Διαχωρίζω εφαρμόζεται από τα τέλη του 2019 στα Πηγαδάκια και από τα μέσα του 2021 στο Δίλοφο ενώ το πρόγραμμα χωριστής συλλογής των υπολειμμάτων τροφών σε Καφέ Κάδο υλοποιείται σε Πηγαδάκια, Μηλαδέζα, Βουλιαγμένη, Δίλοφο και πλέον στα Δικηγορικά.

Οδηγίες για τον καφέ κάδο

Στον Καφέ Κάδο ρίχνουμε: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών μαζί με τα κόκκαλα, υπολείμματα καφέ και τσάι μαζί με τα φίλτρα τους, φρούτα και λαχανικά με τις φλούδες και τα κοτσάνια τους, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, τσόφλια αυγών, γαλακτοκομικά, λίγα φύλλα και μικρές ποσότητες στάχτης.

Στον Καφέ Κάδο ΔΕΝ ρίχνουμε: νωπά κρέατα και νωπά ψάρια, μαγειρικά λάδια, λίπη, συσκευασίες μεταλλικές, πλαστικές ή χάρτινες, κάψουλες καφέ, ξύλινα αντικείμενα, πριονίδι, αποτσίγαρα, ακαθαρσίες κατοικίδιων.

Πρακτικές συμβουλές

• Αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα να στραγγίξουν πριν τα απορρίψουμε στον κάδο ή τα τυλίγουμε με εφημερίδα/χαρτί.

• Απορρίπτουμε τα υπολείμματα τροφών είτε σε σακούλες (βιοαποδομήσιμες/ κομποστοποιήσιμες ή χάρτινες μαναβικής) είτε χύμα.

• Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας

Μαθαίνουμε περισσότερα και συμμετέχουμε

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα του Δήμου www.vvv.gr/zerowaste

Εάν έχετε απορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε ✆ 213-2020148 & 213-2020002
✉ diaxorizo@vvv.gov.gr & kathariotita@vvv.gov.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.