ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 17:35

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι καλές πρακτικές της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης Βούλτεψη - Nava

0 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 17:09

Η σημαντική συνεισφορά της DG REFORM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Ένταξης, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση εργασίας που είχαν στην Αθήνα η αρμόδια Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κυρία Σοφία Βούλτεψη και ο Γενικός Διευθυντής της DG REFORM κ. Mario Nava, που επισκέπτεται την χώρα μας με το εξειδικευμένο επιτελείο του.

Στο επίκεντρο της παρέμβασης της υφυπουργού, βρέθηκαν οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη και θα διευκολύνουν την πρόσβαση των προσφύγων στην εργασία, δημιουργώντας παράλληλα άλλη μια ελληνική πρωτιά στον τομέα των καλών πρακτικών.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν επίσης ότι η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ειδικά όταν αποτελεί προϊόν μιας εξαιρετικής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι ήδη η DG REFORM παρέχει τεχνική υποστήριξη στην Ένταξη από το πρόγραμμά της για το 2021 (TSI 2021), ενώ ο κ. Nava υπογράμμισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα στην προσπάθειά της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η σύμβουλος πολιτικής του γενικού διευθυντή κα Τζούλια Μπερτεζόλο, ο επικεφαλής του γραφείου της DG Reform στην Αθήνα κος Ιωάννης Χατζηγιάννης, η επικεφαλής της Τεχνικής βοήθειας για την Ελλάδα κα Φραντζεσκα Νάστρι, ο κος Ραφαήλ Δημήτριος Ντέντας και η Ειδική Σύμβουλος της Υφυπουργού Αρχιπύραρχος Δρ. Κάλλι Σαΐνη.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.