ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, 18:40

ΑΡΘΡΑ

Γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ακριβή συνήθεια

0 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 13:05

Είναι αλήθεια ότι μία από τις πλέον συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν όσοι καπνιστές σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το πόσο κοστίζει. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι απλή και ξεκάθαρη. Το καθημερινό κόστος χρήσης, το οποίο αφορά αναλώσιμα και ανταλλακτικά είναι πολύ χαμηλότερο από το παραδοσιακό κάπνισμα. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου. Το σημαντικότερο ενδεχομένως όφελος είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να διακόψετε την ακριβή και βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. To σύγχρονο ηλεκτρονικό τσιγάρο σε σχήμα στυλό, mod ή pod, έχει βρεθεί ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος με σχεδόν διπλάσια αποτελεσματικότητα από τα προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μια ακριβή συνήθεια και η χρήση του δεν είναι επιβλαβής. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι για τα οφέλη από τη χρήση ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έμπειρους ειδικούς του χώρου που θα σας ενημερώσουν όχι μόνο για το πιο είναι κατάλληλο για εσάς αλλά και για το πόσο κοστίζει σε περίπτωση που το ξεκινήσει κάποιος. Ακόμη και αν η αρχική δαπάνη για έναν εξοπλισμό με αξιοπρεπή απόδοση σας φαίνεται ακριβή, η απόσβεση γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τους κανονισμούς πριν επιλέξετε ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό τσιγάρο από την "Alter Smoke". Βέβαια στην περίπτωση που γίνεται λανθασμένη χρήση και υπάρχει κατάχρηση αναλωσίμων το κόστος ανεβαίνει.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες ότι δηλαδή το κόστος χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι σημαντικά χαμηλότερο από το κόστος του καπνίσματος. Μια μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου διαπίστωσε ότι ένα πακέτο ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης κοστίζει περίπου 1.387 $ ετησίως σε σύγκριση με 2.569 $ για τα πραγματικά τσιγάρα. Αυτή η διαφορά είναι σημαντική, καθώς το κάπνισμα είναι εξαιρετικά ακριβό και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία των καπνιστών. Αυτό καθιστά σημαντική τη μείωση του κόστους χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων. Ένα μέσο πακέτο τσιγάρων καπνού κοστίζει περίπου $5,00 έως $8,50. Αντίθετα, ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο κοστίζει μόνο λίγα δολάρια για αναπλήρωση. Ακόμη και ένα επαναφορτιζόμενο ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να κοστίσει λιγότερο από 20 $. Ωστόσο, οι περισσότεροι καθημερινοί χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων επιλέγουν επαναφορτιζόμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία είναι πιο ακριβά από τα μιας χρήσης. Αυτό τα καθιστά φθηνότερη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα και επίσης τα καθιστά πιο υγιεινά, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει πολλά οφέλη.

Oποιοσδήποτε καπνιστής μπορεί να το διαπιστώσει και μόνος του πριν γίνει ατμιστής μαζεύοντας τα χρήματα που σπαταλούσε σαν καπνιστής και σύντομα θα διαπιστώσει ότι η εξοικονόμηση χρημάτων είναι περίπου 50 € τον μήνα , και σε ετήσια βάση τουλάχιστον 600 €. Τότε ίσως είναι και η πιο κατάλληλη στιγμή για να επιβραβεύσει την απόφασή του να εγκαταλείψει το κάπνισμα και να ανταμείψει τον εαυτό του με το πιο εξελιγμένο εξοπλισμό ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το άτμισμα είναι πολύ φθηνότερο από το κάπνισμα! Είναι περίπου 93% φθηνότερο από το κάπνισμα 20 τσιγάρων την ημέρα, 88% φθηνότερο από το κάπνισμα 10 τσιγάρων την ημέρα και 76% φθηνότερο από το κάπνισμα 5 τσιγάρων την ημέρα. Για να μην αναφέρουμε όλους τους τομείς της υγείας σας που θα εξοικονομήσετε επίσης!

Ένα προσιτό στυλό ατμίσματος, ανταλλακτικά πηνία και χυμός μπορεί να σας κοστίσει μόλις 50 € για τον πρώτο μήνα, ενώ ένα πλήρως εξοπλισμένο box mod σε συνδυασμό με μια δεξαμενή MTL, πηνία και χυμό, μπορεί να φτάσει τα 120 €. Μετά από αυτό, θα πρέπει να περιμένετε κατά μέσο όρο 30-60 € για αναλώσιμα και ανταλλακτικά. Να προσθέσουμε, τέλος, ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο καταναλώνει και κατά συνέπεια χρεώνεστε μόνο όσο το χρησιμοποιείτε σε αντίθεση με το παραδοσιακό τσιγάρο που καταναλώνεται κάποιο μέρος του ακόμη και όταν δεν το χρησιμοποιείται. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.