ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 06:31

ΒΟΥΛΑ

Κακοκαιρία "Ελπίδα": Έτσι κράτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανοιχτές τις κεντρικές του αρτηρίες (video)

1 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 15:05

Έναν ιδιαίτερο τρόπο που αποδείχθηκε πέρα για πέρα αποτελεσματικός, εφήρμοσε ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης προκειμένου να κρατήσει τις κεντρικές του αρτηρίες ανοιχτές, όπως την παραλιακή, τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τη Βάρης - Κορωπίου εντός των διοικητικών του ορίων, καθαρίζοντας το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα από το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.


Στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των διαδρόμων στα αεροδρόμια χρησιμοποιώντας τρία οχήματα παράλληλα ώστε να καθαρίζεται ο δρόμος σ' όλο το πλάτος του. "Χρησιμοποιήσαμε μία αεροπορική προσέγγιση εκχιονισμού διαδρόμων για τις μεγάλες αρτηρίες, δηλαδή Παραλιακή, Βουλιαγμένης και Βάρης-Κορωπίου για να μπορέσουμε να βάλουμε τα οχήματα μέσα στην πόλη και να την καθαρίσουμε πλήρως. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και το εθνικό δίκτυο και οι πρωτεύοντες και οι δευτερεύοντες δρόμοι να είναι ανοιχτοί περίπου μιάμιση ώρα μετά την κορύφωση του φαινομένου. Έτσι, έμενε πλέον μέχρι αργά το βράδυ περίπου το 30% των τριτεύουσας προτεραιότητας δρόμων, που καθαρίστηκαν την Τρίτη με το πρώτο φως της ημέρας" δήλωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Με έξι διαφορετικά συνεργεία ο δήμος πραγματοποιούσε τις απαιτούμενες εκχιονίσεις, προσπάθησε και τα κατάφερε να μείνει ανοιχτή η πρόσβαση στο Ακληπιείο που είχε και γενική εφημερία, και μάζεψε άμεσα τα δέντρα που έπεσαν, και έκλειναν τους δρόμους.  

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει αποδείξει πως διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που τον καθιστούν αποτελεσματικό στη διοίκηση του Δήμου του. Αντίληψη, ευστροφία, αποφασιστικότητα  και επιπλέον προνοητικότητα είναι τα στοιχεία που καθιστούν την παραμονή του στο τιμόνι του Δήμου απόλυτα χρήσιμη για τους συμπολίτες του. 

Από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης έθεσε σε επιφυλακή το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σε 24ωρη επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της επέλασης του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία "Ελπίδα". 

Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας είχαν προχωρήσει έγκαιρα στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων και των ρεμάτων, είχαν προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού και τα οχήματα πλήρως εξοπλισμένα με αλυσίδες και ειδικά λάστιχα, ήταν πανέτοιμα να συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα θα παρουσιαζόταν.

"Είμαι της άποψης πως οποτεδήποτε έχεις κάτι που αναμένεις και πρέπει να αντιμετωπίσεις, το 70% είναι η διοικητική μέριμνα" τονίζει. "Πώς έχεις δηλαδή προετοιμαστεί για αυτό. Δηλαδή τι πόρους έχεις, τι ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα εξασφαλίζεις. Αυτό είναι το πιο βασικό. Εμείς αυτό είχαμε κάνει και είχαμε αρκετά καλό μηχανολογικό εξοπλισμό, ίσως και ένα κλικ πιο πάνω από αυτόν που θα επέβαλε το μέγεθος της πόλης. Είχαμε 5 εκχιονιστικά μηχανήματα, εκ των οποίων ένα μισθωμένο και ζητήσαμε και πήραμε δύο μικρά εκχιονιστικά από την περιφέρεια για να διατηρήσουμε την Παραλιακή Λεωφόρο, τη Λ. Βουλιαγμένης και τη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου ανοιχτή, γιατί την προηγούμενη φορά, στη Μήδεια ο δρόμος είχε πολλά προβλήματα. Είχαμε πει τότε ότι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί".

Και η προσπάθεια συνεχίζεται... 

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης της λειτουργικότητας του εσωτερικού οδικού δικτύου του Δήμου με επίκεντρο την περιοχή του Πανοράματος στο βουνό. 

Όπως ανέφερε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δέκα δρόμοι, λόγω της μεγάλης τους κλίσης και του παγετού που σημειώνεται τη νύχτα, δεν επιτρέπουν στα οχήματα του δήμου να προσεγγίσουν. Η εντατική προσπάθεια του δημοτικού μηχανισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη και τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως το σύνολο των δρόμων της πόλης.


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 28.01.22
Συγχαρητήρια στον κύριο Κωνσταντέλλο. Για την καταιγίδα είχαν έγκαιρα προειδοποιηθεί όλοι και όσοι είχαν μυαλό πήραν τα μέτρα τους. Πολίτες και αρχές. Αστόχισαν οι λίγοι οι ελάχιστοι. Οι άμυαλοι πολίτες και κάποιοι ανίκανοι αρμόδιοι. Οι πληοψηφία που φέρθηκε σωστά δεν βγάζει είδηση. Είδηση βγάζουν οι ελάχιστοι ηλίθιοι και κάποια ακραία πραγματικά περιστατικά ανθρώπων που βρέθηκαν σε επίγουσα ανάγκη. Μπράβο και πάλι στον άξιο Δήμαρχο.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.