ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 00:28

ΒΟΥΛΑ

Βουλιαγμένη - Κωνσταντέλλος: Πρόσχημα τα έργα στη Μαρίνα για την παραίτηση Κοκολέτσου - Δεν είπε ποτέ "όχι"

2 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 16:50

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τοποθετείται επισήμως στις αιτιάσεις του μέχρι χθες δημοτικού συμβούλου της παράταξής του και προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης Γιώργου Κοκολέτσου, για την παραίτηση και αποχώρησή του από το συνδυασμό του Δημάρχου. 

Ο κ. Κοκολέτσος όταν ανακοίνωσε την παραίτηση και αποχώρησή του επικαλούμενος γενικώς την απειλή του φυσικού κάλλους της Βουλιαγμένης, ουσιαστικά από τη διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην οποία συμμετείχε ανελλειπώς  τα τελευταία χρόνια, είχε ανακοινώσει πως θα εξηγούσε τους λόγους αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου. 

Συνέντευξη τύπου δεν ανακοινώθηκε, προς ώρας τουλάχιστον, δόθηκε όμως συνέντευξη σε εφημερίδα της περιοχής μέσω της οποίας μάλλον δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά. 

Επί όσων επικαλείται ως τους λόγους της παραίτησής του απαντά στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματά του προσχηματικά, τον ίδιο "αδύναμο κρίκο" που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε μια απαιτητική διαδρομή και επιπλέον θέτει ερωτήματα ζητώντας του να απαντήσει, όπως π.χ. πώς είναι δυνατόν να ανακαλύπτει τώρα κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον της Βουλιαγμένης από την ανάπλαση της Μαρίνας  όταν λίγες μέρες πριν την υπερασπιζόταν σθεναρά. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου  

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης προσπάθησε να αναδειχθεί πολιτικά επικαλούμενος τις επιτυχίες της δημοτικής διοίκησης για την περίοδο 2014-2021. Τελικώς με προσχηματικά επιχειρήματα επέλεξε τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, για άγνωστους ουσιαστικούς λόγους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη έκπτωσή του από το αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας καθώς αυτό ανήκει εκ του νόμου στην παράταξη και όχι στον ίδιο. Ειλικρινής και έντιμη παραίτηση θα σήμαινε παράδοση της έδρας του, κάτι που φυσικά αρνήθηκε να κάνει.

Η ανεξαρτητοποίησή του με την ταυτόχρονη παραμονή του στα έδρανα του Συμβουλίου χαρακτηρίζεται περισσότερο ως φυγόπονη απόδραση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ηρωική πράξη όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει.

Ως πρόσχημα για την ανεξαρτητοποίησή του χρησιμοποίησε το έργο ανάπλασης της μαρίνας Βουλιαγμένης, έργο που υποστήριζε σθεναρά και έμπρακτα σε όλες τις φάσεις μέχρι και προ ολίγων ημερών, υιοθετώντας σήμερα πλήρως τη ρητορική αλλά ακόμα και τη φρασεολογία και τον τρόπο γραφής μίας μικρής ομάδας κατοίκων που αντιμάχονται το έργο για καθαρά πολιτικούς - αντιπολιτευτικούς λόγους εις βάρος της πόλης.

Αποδεικνύεται πλέον ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος που αποχώρησε, αδυνατώντας να ανταποκριθεί σε μια απαιτητική διαδρομή.

Επιπρόσθετα, αντί να δώσει τη συνέντευξη τύπου όπως δεσμεύτηκε για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και ίσως να αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους που τον ώθησαν στις πρόσφατες επιλογές του, μέχρι σήμερα έχει επιλέξει την ασφάλεια των έτοιμων κειμένων που αφήνουν τα πάντα θολά. Για τον λόγο αυτό του απευθύνω δημόσια ορισμένα ερωτήματα που απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις:

Για ποιο λόγο ποτέ, από την προεκλογική περίοδο του 2019 μέχρι και σήμερα που η δημοτική αρχή έχει δημοσιοποιήσει τη θέση της για το έργο της μαρίνας, δεν εξέφρασε την παραμικρή επιφύλαξη –πόσω μάλλον αντίρρηση– γραπτώς ή προφορικώς σε συλλογικά όργανα ή ακόμα και σε διά ζώσης προσωπικές συζητήσεις με τα μέλη της παράταξης;

Τι άλλαξε τον Ιανουάριο του 2022 σε σχέση με τις περιβαλλοντικές μελέτες που ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και οι οποίες έλαβαν θετική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του ίδιου, όταν το έργο υλοποιείται σήμερα με απόλυτη πιστότητα σε σχέση με τις μελέτες και κάτω από στενό περιβαλλοντικό έλεγχο που επέβαλε η Δημοτική Αρχή;

Πώς εξηγεί το γεγονός ότι η δήλωση της ανεξαρτητοποίησής του στις 13/1 περιελήφθη σε πρόσθετο δικόγραφο (υπόμνημα) την επομένη ακριβώς ημέρα, στις 14/1, το οποίο κατατέθηκε προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ κανένας εκ της διοίκησης ή των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης δεν γνώριζε το παραμικρό σχετικά με την πρόθεσή του για ανεξαρτητοποίηση; Ενεργεί από κοινού με τους προσφεύγοντες;

Ως εκλεγμένος πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας τι έπραξε για να σταματήσει την «καταστροφή» που όψιμα διακρίνει και δηλώνει ότι θα εμποδίσει ως ανεξάρτητο μέλος;

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Τι συνέβη με τη Μαρίνα του Φλοίσβου

Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη Μαρίνα Βουλιαγμένης μας γυρνούν αρκετά χρόνια πίσω σε έναν άλλο παραλιακό δήμο, το δήμο Παλαιού Φαλήρου. 

Παρόμοια ακριβώς περίπτωση η ανάπλαση της Μαρίνας του Φλοίσβου και του περιβάλλοντος χώρου της. Όταν η Lamda πήρε τη Μαρίνα και ξεκινούσε τα έργα, μια μικρή ομάδα αυτοχρισμένων "φυλάκων" του περιβάλλοντος ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι αντιδράσεων και προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια και στο ΣτΕ. 

Η προμετωπίδα των προσφυγών τους ήταν πάντα η "προστασία του περιβάλλοντος", του "φυσικού κάλλους της περιοχής" και η αναμενόμενη κατ' αυτούς, υπερεκμετάλλευση από την εταιρεία πάντα σε βάρος του περιβάλλοντος και της πόλης για την αποκόμιση υπερκερδών. 

Αποφάσεις επί αποφάσεων, Όμως αν και ο επενδυτής ταλαιπωρήθηκε, η ανάπλαση ολοκληρώθηκε και σήμερα η Μαρίνα του Φλοίσβου είναι πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, οι δε φιλικές προς το περιβάλλον περιβαλλοντικές πρακτικές που εφαρμόζει αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. 

Τι απέγιναν οι πολέμιοι της ανάπλασης της Μαρίνας του Φλοίσβου; "Συνελήφθησαν" από τον τότε δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη, υποστηρικτή της ανάπλασης, να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους στη ολοκαίνουργια Μαρίνα. 

Κι επειδή ο Διονύσης Χατζηδάκης ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, άκουσαν τον εξάψαλμό του κι έφυγαν με την ουρά στα σκέλια.  

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
νότιος 22.01.22
Πάνω σε τέτοιες πρακτικές κάποιοι θέλουν να χτίσουν καριέρες στην αυτοδιοίκηση. Τα πραδείγματα πάρα πολλά
Απάντηση
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ 22.01.22
OMΟΛΟΓΩ δεν αντεχω να αντιπαρελθω την απαντησιν του κ Κωνσταντελου, ως προς το Π Φαληρον . ΑΛΗΘΩΣ ΛΕΓΕΙ.....Π ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π ΦΑΛΗΡΟΥ ο αρχαιοτερος εν ζωη και 25ετη ΥΠΗΡΕΣΙΑ εμμισθου δικηγορου του ΔΗΜΟΥ Π ΦΑΛΗΡΟΥ π φαληρον 21-1-22
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.