ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 13:12

ΒΟΥΛΑ

Κωνσταντέλλος: "Άκρως επιζήμια και άδικη η πολιτική της Περιφέρειας για το δήμο μας"

0 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 13:13

Βαθύ φαίνεται πως είναι το χάσμα ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής του Γιώργου Πατούλη

Η φράση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 περιγράφει επακριβώς τις σχέσεις των δύο διοικήσεων. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης είπε πως "η πολιτική της Περιφέρειας Αττικής είναι άκρως επιζήμια και άδικη για το δήμο μας"

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μίλησε για μια σειρά επαναλαμβανόμενων unfair εκ μέρους του Περιφερειάρχη και δήλωσε ξεκάθαρα πως ο τρόπος που πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια δεν του επιτρέπει τις... γονυκλισίες και τον ασπασμό δαχτυλιδιών. Ουσιαστικά δήλωσε πως πολιτεύεται με βάση το συμφέρον της πόλης του πέρα από παραταξιακές και κομματικές συγγένειες. 

Απένταξη έργων 

Ποιο συγκεκριμένα. Την ερώτηση υπέβαλε ο Θάνος Ματόπουλος αναφερόμενος στην απόφαση που πήρε το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο το 2021 και αφορά το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2022 με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. 

Ειδικότερα επισήμανε πως στο κομμάτι που αφορά το Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης  η Περιφέρεια έχει απεντάξει ένα σημαντικό αριθμό έργων από τον προϋπολογισμό του 2022 όπως η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού, η αποκατάσταση φραγμένου αγωγού στη Βουλιαγμένη, η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων στο Πανόραμα κ. ά., ενώ θεωρεί ολοκληρωμένο το έργο διευθέτησης του έργου του ρέματος Κόρμπι για το οποίο η χρηματοδότηση για το 2020 ήταν "μηδέν" ευρώ, για το 2021 6.000 ευρώ και για το 2022 έχουν προϋπολογίσει 1450 ευρώ. 

"Άρα η Περιφέρεια μας έχει απεντάξει από τη χρηματοδότηση για τα έργα αυτά και τα στέλνει στις καλένδες" κατέληξε ο κ. Ματόπουλος. 

Τα unfair της Περιφέρειασς 

"Νομίζω ότι επαναλαμβάνεται αυτό που λέω εγώ εδώ και αρκετό καιρό" απάντησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. "Και το λέω φωναχτά. Δεν το λέω ούτε σε επίπεδο πολιτικής συγγένειας, ούτε μικροπολιτικής διαδικασίας. Το λέω ανοιχτά ότι η Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη έχει μια σειρά από "unfair" (αδικίες), απέναντι στο δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. 

Το λέμε, το κραυγάζουμε, το φωνάζουμε, το έχω πει και του ιδίου και δημοσίως και προσωπικά. 

Προφανώς ο Περιφερειάρχης μας έχει μια δική του ατζέντα που είναι έξω και πέρα από τη λογική της ανάπτυξης της πόλης μας. Εμείς δεν κάνουμε κομματική, παραταξιακή πολιτική και γι' αυτό το λόγο μάλιστα είχαμε πάρει χρήματα και με τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και με την κυρία Δούρου πήραμε για ότι είχαμε έτοιμο, όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός ο οποίος παρ' ότι είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από το 2019, παραμένει στο συρτάρι του κ. Πατούλη και δεν υπογράφεται προγραμματική σύμβαση. 

Επίσης η Περιφέρεια δεν χρηματοδοτεί την πεζογέφυρα στην παραλιακή λεωφόρο και για το λόγο αυτό πήγαμε απ' ευθείας στον υπουργό κ. Καραμανλή και περιμένουμε.  

Πιστεύω ότι γνωρίζετε πως πολιτεύομαι εδώ και 7 χρόνια. Εγώ να γονατίσω και να φιλήσω δαχτυλίδι δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Προτιμώ να δέσω μια πέτρα στο λαιμό και να φουντάρω, άρα αυτά τα έργα δυστυχώς έχουν παγώσει κι έχουν κολλήσει.

Στο τέλος εμείς θα κάνουμε λογαριασμό 

Στο τέλος εμείς θα κάνουμε τον λογαριασμό είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στέλνοντας μήνυμα τόσο στον Γ. Πατούλη όσο και στους περιφερειακούς του συμβούλους.

"Σε είκοσι μήνες από τώρα έχουμε εκλογές", είπε "κι ελπίζω τότε όλοι μας να θυμηθούμε πως συμπεριφέρθηκαν στο Δήμο μας". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.