ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 12:51

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξωστρέφεια Ελληνικών Πανεπιστημίων: Νέα συνεργασία ΕΚΠΑ – Harvard

0 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 11:28

Ξεκίνησε από χθες η πρωτοποριακή συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Harvard, μέσω της Σχολής Δημόσιας Υγείας «Harvard T.H. Chan School of Public Health». Αντικείμενο της συνεργασίας αυτής είναι οι σύγχρονες Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Σπουδές.

Στόχος η ανάπτυξη κοινών δράσεων και προγραμμάτων που θα καλύπτουν νομικές, πολιτικές, ιατρικές και επικοινωνιακές διαστάσεις. Η συνεργασία ξεκινάει από το φετινό καλοκαίρι με θερινά προγράμματα σπουδών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Harvard αναμένεται να δημιουργήσει ευκαιρίες τόσο για κοινή διδασκαλία και μάθηση όσο και για την ενίσχυση καινοτόμων μορφών εφαρμοσμένης έρευνας σε θέματα σχετικά με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «Παρά την πανδημία, προωθούμε τις διεθνείς συνεργασίες των Πανεπιστημίων μας, με σταθερή προσήλωση στην εδραίωση της εξωστρέφειας τους και τη διεκδίκηση της θέσης που τους αξίζει στον Διεθνή Ακαδημαϊκό Χάρτη».

Η συνεργασία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεργασιών Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με εξέχοντα πανεπιστήμια των ΗΠΑ που εγκαινίασε το Υπουργείο Παιδείας το Σεπτέμβριο του 2019.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.