ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 17:22

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλασιασμό της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα βλέπει ο όμιλος TUI

0 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 10:57

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, Fritz Joussen, ανέφερε ότι αναμένει διπλασιασμό των αφίξεων πελατών του ομίλου στην Ελλάδα το 2022 σε σύγκριση με το περασμένο έτος, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα μέσω της TUI θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019.

Επισήμανε ότι πέρυσι 1,5 εκατομμύριο πελάτες της TUI επισκέφτηκαν την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι για φέτος θα υπερβούν τα προ κρίσης επίπεδα και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα αποτελέσει έναν από τους κερδισμένους της υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Joussen σημείωσε ότι τα μέτρα προστασίας που ενεργοποίησε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτέλεσαν κρίσιμο στήριγμα για τον τουρισμό και πρόσθεσε: «Έχετε υπάρξει εξαιρετικοί στην διαχείριση της κρίσης και στη διαχείριση των πρωτοκόλλων για τους προορισμούς. Οι πελάτες αισθάνονταν ασφαλείς, που ήταν πολύ σημαντικό γι’ αυτούς. Πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα και επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειές σας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα -Νέο τουριστικό μοντέλο

Στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου TUI στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό. Με αφορμή την συμφωνία, ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε:

-Αναμένουμε φέτος μια πολύ καλή τουριστική σεζόν από την έναρξή της.

-Θέλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και επιμένουμε σταθερά ότι το νέο μας τουριστικό μοντέλο πρέπει να είναι βιώσιμο.

-Η πράσινη μετάβαση είναι σημαντική και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό Ταμείο για όλα τα νησιά του Αιγαίου ώστε να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι να συμμετάσχουν σε projects τα οποία θα εστιάζουν ιδιαίτερα σε ζητήματα βιωσιμότητας.

-Η επέκταση της τουριστικής σεζόν είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες στην μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και πιστεύουμε ότι πολλοί από τους προορισμούς μας έχουν την ικανότητα να προσελκύσουν και επισκέπτες πέραν των καλοκαιρινών μηνών.

-Υπάρχει ένα γενικότερο αφήγημα που υπερβαίνει τον τουρισμό. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα μια χώρα που γυρίζει σελίδα. Αφήνει πίσω της μια δεκαετία κρίσεων και πόνου και είναι μια χώρα που επιδιώκει πλέον να στραφεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.