ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 21:08

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

O Νίκος Χρυσοβερίδης επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου

Του Νικόλα Κονταρίνη 4 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 13:23

Την  Κυριακή 9/1/2022, πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου στον πολυχώρο του Δημαρχείου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό, προκειμένου να εκλεγούν τα πρόσωπα που θα συνθέσουν το νέο Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και αυτά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πρόεδρος ο Νικόλαος Χρυσοβερίδης (επανεξελέγη)
Αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Μιχαλόπουλος, (δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Ανδρέα Δούμα)
Γραμματέας ο Μελέτης Βατίστας (επανεξελέγη). 

Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Αντώνιος Αλιμπέρτης, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Μιχαήλ Κουμεντάκος, Μαρία Ζάγκα, Νικόλαος Κουερίνης και Νικόλαος Μιχαλόπουλος.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Μαίρη Τρύφων, Μαρία Μιχαλοπούλου, Κων/νος Χαρδαβέλας, Μανώλης Κωττάκης, Ιωάννης Μπίτσικας και Νικόλαος Μιχαλόπουλος.

Να σημειωθεί πως, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες, στις οποίες προήδρευσε ο Νικόλαος Χρυσοβερίδης, ως πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για το ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ" του δημάρχου Ιωάννη Φωστηρόπουλου, αναγνώστηκε στο σώμα η ανεξαρτητοποίση του δημοτικού συμβούλου, Αλέξη Αναγνωστόπουλου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. μέχρι χθες, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Ανδρέα Δούμα, "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ".

Διαβάστηκε, επίσης, και η επιστολή παραίτησης του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας και επικεφαλής της παράταξης "ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ", Δημήτρη Πιτούλη, την έδρα του οποίου πήρε ο πρώτος επιλαχών, Μενέλαος Κόκκαλης.

Πέραν των παραπάνω, και μετά την ανεξαρτητοποίηση του κου Αναγνωστόπουλου, άξιο αναφοράς είναι ότι, οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις με τις οποίες εξελέγησαν, είναι πλέον πέντε (5) , κάτι που βάσει του Νόμου, θεωρούνται ομάδα και ως εκ τούτου δικαιούνται μία θέση τακτικού μέλους στην κάθε επιτροπή, κάτι που συνέβη άλλωστε, με τις θέσεις που πήραν οι ανεξάρτητοι, Νικόλαος Κουερίνης και Ιωάννης Μπίτσικας, ως τακτικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αντίστοιχα. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι, οι μέχρι τώρα ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι: Κωνσταντίνος Τεντόμας, Αλέξης Αναγνωστόπουλος (από τον συνδυασμό του Ανδρέα Δούμα), Ιωάννης Μπίτσικας (από τον συνδυασμό του Κ. Μερκουράκη, ΣΥΡΙΖΑ), Αναστάσιος Βουλγαράκης και Νικόλαος Κουερίνης  (από την παράταξη της Βασιλικής Ανδρικοπούλου).

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Χρυσοβερίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με τη συνδρομή και της κας Μιχαλοπούλου, η οποία ήταν και η τυχερή αφού κέρδισε το "φλουρί".

Τέλος, να πούμε ότι, την προαναφερθείσα συνεδρίαση παρακολούθησε, ως απλός δημότης, ο π. δήμαρχος της πόλης και για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ., Γεώργιος Χρυσοβερίδης.


Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
ΜΑΡΙΝΑ Π. 17.01.22
Είναι σημαντικό να εκλέγονται άτομα σαν τον κ. Χρυσοβερίδη και πρόσωπα νέα όπως ο κ. Βατίστας, η κυρία Τρύφων, ο κ Κουμεντάκος και άλλοι 
Απάντηση
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ 12.01.22
ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 11.01.22
Ο κύριος Ν. Χρυσοβερίδης, γιός του διακεκριμένου γιατρού, και πρ. δημάρχου μας Γιώργου Χρυσοβερίδη, είναι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος με παιδεία, αλλά και εξαίρετος επιστήμονας και οικογενειάρχης.
Απάντηση
Πικροδαφνιώτης 11.01.22
Από τις καλύτερες επιλογές και του αξίζει η επανεκλογή. Δήμαρχε μαζί σου και στις επόμενες εκλογές.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.