ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 23:13

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H απάντηση της κυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων

0 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 12:09

Η κυβέρνηση απαντά στη σκληρή κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν, τονίζοντας πως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η γόνιμη κριτική από την αντιπολίτευση και οι υλοποιήσιμες προτάσεις. 

Αντ’ αυτών, η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαρκώς κινδυνολογεί και  προτείνει ανεφάρμοστες, ουτοπικές λύσεις, ενώ ο διχασμός και η ειρωνεία βρίσκονται σε κάθε ανακοίνωσή της.

Από την κυβέρνηση αναφέρουν πως σε όλες τις φάσεις της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η γνωστή Αντιπολίτευση του όχι σε όλα: άνοιγαν τα σχολεία - ζητούσε να κλείσουν, πραγματοποιούνταν τηλεκπαίδευση - ήθελε να μείνουν τα παιδιά μας στο σκοτάδι, εφαρμόζουμε από τα πιο εντατικά συστήματα ελέγχου στην Ευρώπη - ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά… κινητές μονάδες ΕΟΔΥ σε 14.000 σχολεία της χώρας. Έφτασε μέχρι και στο σημείο, ενώ είχε καταψηφίσει την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60, να …προτείνει την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50! Και αποδείχθηκε ότι τα Πρωτόκολλα λειτούργησαν, ότι τα σχολεία μας ήταν ασφαλή, ακολουθώντας την πανδημία και όχι οδηγώντας την, ότι στο 80% των περιπτώσεων που εντοπίστηκε ένα κρούσμα σε τμήμα, δεν υπήρξε δεύτερο κρούσμα. Αν είχαμε ακούσει το ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μας θα ήταν 3 χρόνια εκτός εκπαίδευσης.

Στην εκτίμηση πολλών ότι το επόμενο διάστημα τα σχολεία θα κλείσουν αναγκαστικά, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «O» και του μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων μαθητών  η Κυβέρνηση απαντά: 

Η πανδημία, είναι μία δυναμική κατάσταση. Σε συνεργασία με τους ειδικούς παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή της. Επί του παρόντος, τα σχολεία αποτελούν το ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά, δεδομένου ότι η λειτουργία τους διέπεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο αλλά και από όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον κορονοϊό, που τηρούνται σχολαστικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προτεραιότητα ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας και ατομικής υγείας, ταυτόχρονα με τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, καταρτίστηκε το νέο Πρωτόκολλο για τη φετινή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, το οποίο προβλέπει αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους, συστηματικά κάθε εβδομάδα, αλλά και ενισχυτικά σε περίπτωση κρούσματος, προσαρμοσμένο στη νέα μετάλλαξη «O».

Ο αυξημένος έλεγχος συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς στα σχολεία, σε συνδυασμό φυσικά με το μεγάλο δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, και τα λοιπά ισχύοντα μέτρα προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης είναι διαθέσιμη στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις περιπτώσεις που θα αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία τμήματος, αλλά και για επιπλέον χρήσεις, π.χ. συνεδριάσεις συλλόγων, συνεργασίες εκτός σχολικού ωραρίου κ.ά. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.