ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 07:09

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με δωρεά της οικογένειας Θ. Μαρτίνου η τοποθέτηση θυρών ασφαλείας σε τέσσερα πανεπιστήμια

3 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 13:45

Με δωρεά ύψους 750.000 ευρώ από την οικογένεια του Θανάση Μαρτίνου θα τοποθετηθούν στα τέσσερα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, οι περιστρεφόμενες πόρτες ασφαλείας. 

 Η δωρεά έγινε μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «Αιγέας», πρόεδρος της οποίας είναι η κυρία Μαρίνα Μαρτίνου και αφορά στα πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Μέσω της δωρεάς επισπεύδεται έως και κατά το ήμισυ ο χρόνος εγκατάστασης των εξοπλισμών τουρνικέ. Πρόκειται για τον περιστρεφόμενο μηχανισμό που τοποθετείται στην είσοδο κτιρίων και χώρων (π.χ. στις τράπεζες, στο μετρό ή σε εταιρείες) και επιτρέπει να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο κάθε φορά έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη κάποιου εγγράφου. Στην περίπτωση των ΑΕΙ ο έλεγχος θα γίνεται ψηφιακά.

Η δωρεά,  κατανέμεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (260.257 ευρώ), στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (220.418 ευρώ), στο ΑΠΘ (174.492,80 ευρώ) και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (117.215,96 ευρώ). 

Για την είσοδό τους οι φοιτητές θα χρησιμοποιούν τις φοιτητικές τους ταυτότητες, οι οποίες από φέτος διατίθενται σε ψηφιακή μορφή.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Μάκης-Βούλα 10.01.22
Η Παναγία να τους έχει καλά γιατί, τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες οικογένειες χρειάζεται η πατρίδα μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Απάντηση
Βαριώτης 07.01.22
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
Απάντηση
Χαριτίνη Κλεοβούλου 06.01.22
Άνθρωποι άξιοι που κοσμούν την χώρα μας. Μόνο ένα μεγάλο "ευχαριστώ" δεν φτάνει για τα όσα έχουν προσφέρει στον τόπο.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.