ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 16:22

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πειραιάς: Ο αγιασμός των υδάτων στο μεγάλο λιμάνι (video)

0 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 11:22

Με λαμπρότητα και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων εορτάσθηκαν  και φέτος στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, τα Θεοφάνεια.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί τελέστηκαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.






Στις 11:00  π.μ., στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος του πολυούχου του Πειραιά ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πραγματοποίησε τον αγιασμό των υδάτων ενώ για το Σταυρό έπεσαν όπως είναι καθιερωμένο άνδρες των ΟΥΚ.

Στον αγιασμό των υδάτων παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής Α' Πειραιά Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ενώ σύσσωμη ήταν παρουσία της Ηγεσίας Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού. 



Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι ημέρα ελπίδας και φώτισης για όλες και όλους. Το 2022 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά που θα αξιοποιήσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης, θα νικήσουμε την πανδημία και θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε η νέα χρονιά να φέρει ανάπτυξη, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, συνεχεία των αλλαγών που βελτιώνουν τη ζωή κάθε πολίτη.

Εύχομαι χρονιά πολλά, με υγεία και προκοπή για όλους και ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια στους Έλληνες ναυτικούς».




Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.