ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 16:06

ΑΡΘΡΑ

Πως θα μάθω Online Αγγλικά από το σπίτι

0 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 23:09

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε λόγω της Πανδημία επιλέγουμε να κάνουμε όλο και περισσότερες δραστηριότητες από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Πλέον τα ψώνια μας, η διασκέδαση μας και ακόμη και οι συναντήσεις με φίλους μας μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειαστεί να βγούμε από το σπίτι. Όσον αφορά την εκμάθηση Αγγλικών και ξένων γλωσσών γενικότερα όμως, αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο καθώς εδώ και αρκετά χρόνια πολλοί στρέφονται στην εκμάθηση Αγγλικών στο σπίτι τους.

Ο λόγος για τον οποίο πολλοί επιλέγουν να κάνουν Αγγλικά στο σπίτι τους, πέρα από την Πανδημία είναι απλά η έλλειψη χρόνου αλλά και η πίεση που βιώνουμε όλοι λόγω των πολύ στριμωγμένων προγραμμάτων μας, είτε μιλάμε για δουλειά είτε για κάποιο Πανεπιστήμιο ή άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης. Τα προαναφερθέντα προβλήματα υπάρχουν ακόμη και στα παραδοσιακά ιδιαίτερα μαθήματα γι’ αυτό και η λύση που προτιμάται πλέον είναι η online εκμάθηση Αγγλικών που προσφέρουν επιχειρήσεις όπως η Skypenglish - Online Αγγλικά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρει η online εκμάθηση Αγγλικών είναι ότι αυτή μπορεί να γίνει οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση στο internet και κάποια σχετική ησυχία. Επιπλέον, το μάθημα μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα όχι μόνο στις ανάγκες του μαθητή αλλά και στα ενδιαφέροντα και στις γνώσεις του.

Αν λοιπόν κι εσείς θέλετε να μάθετε Αγγλικά από την αρχή ή απλά θέλετε να αποκτήσετε κάποια πιστοποίηση αλλά δεν έχετε αρκετό χρόνο για να πάτε σε κάποιο φροντιστήριο, δείτε πως μπορείτε να μάθετε μαθήματα online από το σπίτι.
Μαθήματα μέσω Skype και άλλων εφαρμογών

Ο πιο «παραδοσιακός» τρόπος για να μάθει κανείς Αγγλικά online στο σπίτι του είναι να κάνει μαθήματα με κάποιον ειδικό καθηγητή μέσω εφαρμογών όπως το Skype. Στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό υπάρχουν καθηγητές που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στα online μαθήματα και τεράστια ποσοστά επιτυχίας, οπότε μπορούν όχι μόνο να φροντίσουν για ένα ευχάριστο και αποδοτικό μάθημα αλλά μπορούν και να εγγυηθούν την επιτυχία του μαθητή. Μιλάμε δηλαδή για ένα ιδιαίτερο μάθημα στο οποίο απλά ο καθηγητής και ο μαθητής δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά ο καθένας είναι μπροστά από τον υπολογιστή ή κάποια άλλη συσκευή. Εννοείται ότι υπάρχει πλούσιο και ποικίλο διδακτικό υλικό ειδικά προσαρμοσμένο στην εξ αποστάσεως εκμάθηση ή σχεδιασμένοι αποκλειστικά γι’ αυτή.

Μέθοδοι αυτό - εκμάθησης

Τα περίφημα «Αγγλικά άνευ διδασκάλου» υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά πλέον χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας και ειδικά του internet, οι εν λόγω μέθοδοι έχουν εξελιχθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και δεν περιορίζονται πλέον στη απομνημόνευση φράσεων για συγκεκριμένες καταστάσεις. Πλέον μπορείτε εύκολα να βρείτε πολύ υλικό για αυτό-εκμάθηση Αγγλικών στο διαδίκτυο ακόμη και δωρεάν. Μιλάμε για μοντέρνο και διαδραστικό υλικό που μετατρέπει την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε παιχνίδι και γενικά σε μία πολύ ευχάριστη διαδικασία. Η μέθοδος αυτή εννοείται δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για κάποιον που είναι εντελώς αρχάριος, αλλά είναι μία καλή λύση για κάποιον που θέλει να «φρεσκάρει» τις γνώσεις του ή να προετοιμαστεί για να δώσει εξετάσεις για κάποια πιστοποίηση.

Χρήση εφαρμογών επικοινωνίας

Αν ήδη ξέρετε κάποια Αγγλικά και θέλετε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας αλλά και τις επικοινωνιακές σας ικανότητες, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τα social media και άλλες εφαρμογές επικοινωνίας για να μιλήσετε με άλλα άτομα που θέλουν να κάνουν το ίδιο ή με native speakers. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές κοινότητες από άτομα που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ή να εξασκηθούν στη χρήση μίας γλώσσας μιλώντας με άλλους, με μια μικρή και σύντομη αναζήτηση σίγουρα θα βρείτε μία κοινότητα που να σας ταιριάζει.

Εμβύθιση

Τέλος, υπάρχει και η λύση της εμβύθισης, ειδικά για όσους θέλουν βελτιώσουν τα Αγγλικά τους. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι μπορείτε απλά να παρακολουθείτε σειρές και ταινίες στα Αγγλικά χωρίς υπότιτλους και γενικά να διαβάζετε sites αλλά και βιβλία στα Αγγλικά. Είναι ένας απόλυτα φυσικός και πολύ ευχάριστος τρόπος για να βελτιώσετε τις λεξιλογικές σας γνώσεις. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.