ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 01:47

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

200 νέες θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων: Πράσινο φως στη δωρεά της κυβέρνησης της Δανίας

0 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 20:56

Το πράσινο φως για την δημιουργία νέων δομών και 200 νέων θέσεων επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων άναψε με την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η δράση υλοποιείται με χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Δανίας, η οποία δόθηκε υπό μορφή δωρεάς στην ελληνική κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση της επαίσχυντης πρακτικής της προστατευτικής φύλαξης σε αστυνομικά τμήματα, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία τον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης για Ασυνόδευτους Ανηλίκους που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες.

Οι νέες αυτές δομές έρχονται να συμπληρώσουν την λειτουργία του μηχανισμού, που περιλαμβάνει 24ωρη γραμμή επικοινωνίας και κινητές μονάδες εντοπισμού. Έτσι θα παρέχεται ολοκληρωμένη προστασία και κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Με την πολύτιμη συμβολή της κυβέρνησης της Δανίας, διασφαλίζεται ότι κάθε ασυνόδευτο ανήλικο που εντοπίζεται άστεγο ή βρίσκεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο, προστατεύεται άμεσα.

Η χώρα μας αποκτά επιτέλους ένα οικοσύστημα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων που φροντίζει τόσο για την υποδοχή, όσο και την κοινωνική ένταξη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε είδους κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

Η διαδικασία και η διαμόρφωση ενός σαφούς οδικού χάρτη ολοκληρώθηκε χάρη στην συνεργασία της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη κ. Σοφίας Βούλτεψη, της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ υπεγράφη από τον υπουργό κ. Νότη Μηταράκη και τον επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα κ. Τζιανλούκα Ρόκκο, παρουσία της υφυπουργού.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.