ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 20:29

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Νάσος Αθανασίου για Μπετομάρ: Εργοστάσιο να 'ναι κι ότι να 'ναι

0 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 12:14

Ο Νάσος Αθανασίου, βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και προς τον υπουργό Εσωτερικών βάσει επιστολής κατοίκων του Δήμου Κρωπίας με θέμα: «Eπαναλειτουργία της εταιρείας παραγωγής μπετόν ΜΠΕΤΟΜΑΡ στην περιοχή Κίτσι του Δήμου Κρωπίας».

Το εργοστάσιο αυτό, καθώς και το γειτονικό λατομείο, έπαψαν να λειτουργούν πριν από μια δεκαετία, έπειτα από διαμαρτυρίες περιοίκων. Πρόσφατα ζητήθηκε νέα άδεια λειτουργίας από την εταιρεία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση ή διαβούλευση με τους κατοίκους.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται διότι, σε περίπτωση έγκρισης όλων των σχετικών αδειών, το εργοστάσιο θα λειτουργήσει πάλι, σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές προκαλώντας περιβαλλοντική υποβάθμιση. Επιπλέον, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων -από και προς το εργοστάσιο- μέσω πολυσύχναστης οδού, μπροστά από δύο μεγάλα σχολικά συγκροτήματα θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια 1500 μαθητών και θα δυσχεράνει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.