ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 02:38

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: 4 σωματεία ΑμεΑ θα στεγάζονται στο πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί

0 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 16:05

Το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό που θα ανεγερθεί, θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑμεΑ. Το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται την άνοιξη του 2022 και η ολοκλήρωση του αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα, πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο βιώσιμου σχεδιασμού και ο στόχος που τέθηκε εξαρχής ήταν να ανταποκρίνεται απόλυτα και με σεβασμό στις ουσιαστικές και λειτουργικές ανάγκες των πολιτών ΑμεΑ στους οποίους απευθύνεται. Το έργο έχει περάσει μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάγκη μετατόπισης υφιστάμενου κεντρικού αγωγού απορροής όμβριων υδάτων που βρέθηκε στον χώρο.Στο κτίριο θα στεγάζονται τα ακόλουθα σωματεία ΑμεΑ:

Aμυμώνη,
Ερμής,
Νίκη, και
Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας - ΣΑμΣΚΠ).

Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο, ενώ η μελέτη που εκπονήθηκε από τη Lamda Development έπρεπε να θεωρηθεί από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου 2021 είχαν παρουσιαστεί όλα τα στοιχεία του Masterplan της Lamda Development για το Ελληνικό. Το μεγαλόπνοο έργο έχει κυρίαρχη θέση στο μέλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα στα Νότια Προάστια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.