ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 22:59

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές και στα νησιά του Ιονίου - Ξηλώθηκαν παραλιακοί δρόμοι

Ρεγγίνα Γιαννάτου 0 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 13:44

Το πρόσφατο κύμα της κακοκαιρίας που κτύπησε τη Δυτική Ελλάδα προξενώντας καταστροφές στην Πάτρα και ειδικότερα το παραλιακό της μέτωπο, ήταν τόσο σφοδρό, αφού προξένησε τεράστιες ζημιές καταστρέφοντας δρόμους και δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν βγήκε αλώβητη και η Κεφαλονιά, που τα τελευταία χρόνια δεινοπαθεί πότε από τους σεισμούς και πότε από τις πολύ έντονες κακοκαιρίες.

Η τελευταία δεν άφησε τίποτα όρθιο στο παραλιακό μέτωπο του Ληξουριού. Από τα Λέπεδα και μέχρι τα Ριτσάτα η εικόνα προκαλεί σοκ. Ο παραλιακός δρόμος ειδικότερα από την πλευρά του Αγίου Σπυρίδωνα εξαφανίστηκε  από τα φερτά υλικά.

Οι μάντρες των παραθαλάσσιων ιδιοκτησιών χώθηκαν από τα φύκια, τις πέτρες και τα ξύλα μέχρι τα μισά και παραπάνω, ενώ δεν έχουν μείνει παρά ελάχιστα τμήματα με άσφαλτο. 

Όπως πληροφορηθήκαμε, η Δημοτική Αρχή Παλλικής προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο και να αποκαταστήσει την ασφαλή πρόσβαση. Ο δρόμος οδηγεί σε πολλές ιδιοκτησίες όλο το χρόνο το δε καλοκαίρι αποτελεί τη βόλτα των κατοίκων του Ληξουριού.

Τέλος είναι απαραίτητο να γίνουν πια σοβαρά έργα στο συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού μετώπου και όχι μπαλώματα γιατί εδώ και 30 και πλέον χρόνια οι κάτοικοι είναι στο ίδιο έργο θεατές, βλέποντας τη θάλασσα να καταπίνει τεράστια τμήματα της στεριάς χωρίς να γίνεται κανένα σοβαρό έργο υποδομής. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.