ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 01:46

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος: Συχνότερες εφημερίες για το Ασκληπιείο Βούλας ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ.

0 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 12:04

Την αναγκαιότητα συχνότερων εφημεριών και αν είναι δυνατόν ακόμα και σε καθημερινή βάση, του Ασκληπιείου νοσοκομείου Βούλας θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του νοτίου τομέα της Αθήνας Γιάννης Καλλιάνος. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κρίνει πως είναι απολύτως αναγκαίο για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Νοτίου Τομέα. 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφέρει:  

Στα χωροταξικά όρια του Δήμων που συγκροτούν την Β3’ Εκλογική Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών δεν λειτουργεί Νοσοκομείο του ΕΣΥ. Αυτή η διαχρονική επί δεκαετίες έλλειψη αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα την υγεία των κατοίκων του Νότιου Τομέα Αθηνών αλλά και όλων όσων επισκεπτών της περιοχής τύχει να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας, π.χ. ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ένα καρδιακό επεισόδιο κτλ.

Η περιοχή όπου εκτείνεται ο Νότιος Τομέας Αθηνών τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά σε μεγάλο βαθμό και είναι καθημερινό φαινόμενο οι πολύωρες καθυστερήσεις των οχημάτων στους δρόμους που τη διασχίζουν. Αυτή η δύσκολη συγκοινωνιακή καθημερινότητα έχει αντίκτυπο –πολλές φορές καθοριστικό για τη ζωή των ασθενών– στο να παρασχεθεί πολύ γρήγορα ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο όπου αυτή απαιτείται. Για παράδειγμα, όταν στις εφημερίες νοσοκομείων εφημερεύουν το Αττικό και ο Ευαγγελισμός ο χρόνος μεταφοράς ενός ασθενούς από τη Γλυφάδα ή τον Άλιμο αυξάνεται υπέρμετρα λόγω της απόστασης τόπου συμβάντος – νοσοκομείου, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Το Ασκληπιείο Βούλας είναι ένα νοσοκομείο εγνωσμένου κύρους, με εξαιρετικό προσωπικό. Η πρόσβαση συγκοινωνιακά σε αυτό είναι ευκολότερη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για τους κατοίκους των Δήμων του Νότιου Τομέα σε σχέση με το Αττικό, το Τζάνειο, τον Ευαγγελισμό κ.ά. Επομένως, προτείνεται η συχνότερη εφημερία του Ασκληπιείου, ακόμα και καθημερινά, και βεβαίως προτείνεται η άμεση ενίσχυσή του σε ανθρώπους και μέσα ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα αν γίνει δεκτή η πρόταση.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθεται να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση που περιλαμβάνεται στην ερώτηση για συχνότερη εφημερία, ακόμα και καθημερινά, του Ασκληπιείου Βούλας;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.