ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 22:10

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σήμερα η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων

0 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 10:36

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή όπως είχε αναγγελθεί πριν λίγες μέρες η χορήγηση των 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει παραλάβει η χώρα.

Χθες  Πέμπτη συγκροτήθηκε η Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα εξετάζει τις αιτήσεις για τη χορήγησή τους, ενώ υλοποιήθηκε και η αναγκαία επέκταση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η αίτηση για τη χορήγησή τους θα υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Η προτεραιοποίηση των αιτήσεων θα γίνεται με βάση τον χρόνο της κατάθεσής τους και δικαιούχοι είναι ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια, που καθορίστηκαν από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να υποβάλει για έναν ασθενή αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων μόνο εάν ο ασθενής πληροί όλα τα παρακάτω κριτήρια: Έχει ηλικία 12 ετών και άνω κι έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR test που έχει διενεργηθεί κατά το τελευταίο πενθήμερο.

Μόλις ο υποβληθεί η αίτηση, ο ασθενής θα λαμβάνει SMS στο κινητό του για την επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης. Τόσο ο γιατρός, όσο και ο ασθενής θα ενημερώνονται με SMS για την απόφαση της Επιτροπής, είτε είναι θετική είτε απορριπτική.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Για τις περιπτώσεις που εγκρίνεται η χορήγηση, οι ασθενείς θα ενημερώνονται από το νοσοκομείο υποδοχής.

Για την πρώτη φάση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων επιλέχθηκαν δέκα νοσοκομεία. («Σωτηρία», Σισμανόγλειο, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Λαμίας, Ιωαννίνων, Πατρών-Ρίου, Ηρακλείου).

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.