ΓΔ: 860,65 -1,23% EUR/USD: 1,1349

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη, ενισχυτική, δόση εμβολίου - Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 16:03

Νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω της ιστοσελίδας του emvolio.gov.gr. Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση, ενώ δίνονται πληροφορίες για το πότε πρέπει να χορηγηθεί σε σχέση με το είδος του εμβολίου που έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη ή η δεύτερη δόση.

Ειδικότερα:

- Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.

- Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson and Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson and Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.

- Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson &Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

- Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

Εμβολιασμός με αναμνηστική δόση και νόσηση
Στην περίπτωση που νοήσει κάποιος πριν τον εμβολιασμό και έχει κάνει μια δόση Johnson and Johnson συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6μήνες μετά με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna.

Σε περίπτωση νόσηση πριν τον εμβολιασμό και έχει κάνει δόση με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

Στην περίπτωση ολοκλήρωσης εμβολιασμού με 2 δόσεις Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και έχει νοσήσει με μετά τον εμβολιασμό συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.