ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 18:40

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

myOAEDlive: Ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας του ΟΑΕΔ με τους πολίτες

0 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 20:57

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έχει τεθεί σε λειτουργία ένα νέο κανάλι επικοινωνίας του ΟΑΕΔ με τους πολίτες.

Πρόκειται για το myOAEDlive την ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί να κάνει κράτηση και να εξυπηρετηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης από εξειδικευμένο υπάλληλο του ΟΑΕΔ. Με το myOAEDlive γίνεται πιο προσιτή η εξυπηρέτηση πολιτών που είτε δε γνωρίζουν ελληνικά, είτε ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα σε άτομα με αναπηρία και αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωφών, παρέχεται η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα/χειλεανάγνωση, ενώ σε συνεργασία με μη κρατικούς φορείς παρέχεται διερμηνεία σε ξένες γλώσσες.2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ατόμων ευπαθών ομάδων

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί επίσης, πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης ανέργων Ατόμων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΝΘΕ ΕΚΟ) μεταξύ των οποίων τα άτομα με αναπηρία. Στο εν λόγω πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν επιχειρήσεις, επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, συνεταιρισμοί καθώς και οι Δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί που ασκούν οικονομική δραστηριότητα για την απασχόληση ανέργων ατόμων με αναπηρία. Η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος προέρχεται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιχορηγεί την απασχόληση των ανέργων ατόμων με αναπηρία για δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12) μήνες. Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων, ανέρχεται στο 90% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 800 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και μέχρι του ποσού των 400 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.Για το "Ειδικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και διεμφυλικών προσώπων" από την έναρξή του μέχρι και 18/11/2021 έχουν πραγματοποιηθεί 1616 αναγγελίες πρόσληψης. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.