ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 06:37

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χατζηδάκης: Οι πολίτες με μη αναστρέψιμες παθήσεις δεν θα χρειάζεται πλέον να περνούν από επιτροπές

0 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 10:44

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία -με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου- καταργείται οριστικά η υποχρέωση των αναπήρων πολιτών με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις να περνούν ξανά και ξανά από επιτροπές για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Η κατάργηση της υποχρέωσης επανεξέτασης συμπεριλαμβάνεται στον πρώτο Κανονισμό για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας που προβλέπει ότι όλοι οι πολίτες με μη αναστρέψιμες παθήσεις, ασχέτως αν είναι κύριες ή δευτερεύουσες, κατοχυρώνουν το ποσοστό αναπηρίας τους για πάντα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα που έπρεπε να περνούν από επιτροπές ανα τα τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, με το νέο Κανονισμό:

-Ενοποιείται και απλοποιείται ένα διάσπαρτο πλέγμα κανόνων που προκαλούσε συχνά σύγχυση και θυμό στους ασφαλισμένους με αναπηρία.

-Αυξάνονται σε 14 ημερολογιακές ημέρες (από 10 που ήταν μέχρι σήμερα) οι προθεσμίες προσφυγής στις Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.

-Προβλέπεται ρητώς τα σημεία διενέργειας των Υγειονομικών Επιτροπών να είναι προσβάσιμα στα Άτομα με Αναπηρία

-Ορίζεται ότι η ενημέρωση των ασφαλισμένων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 7 ημέρες προ της ημερομηνίας εξέτασης.

-Για πρώτη φορά αποτυπώνεται ευδιάκριτα η μεθοδολογία και τα βήματα που ακολουθούνται για τον υπολογισμό του ποσοστού αναπηρίας. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.