ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 22:44

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επενδυτές συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο

0 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 10:48

Κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σειρά συναντήσεων με επενδυτές με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επενδύσεων στη χώρα μας. Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι επικεφαλής χρηματοπιστωτικών οργανισμών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων καθώς και οι επικεφαλής επιχειρήσεων διεθνούς εμβέλειας στους τομείς της ενέργειας, του real estate, των υποδομών, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Ο Πρωθυπουργός:

- Παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη, οι οποίες αποτυπώνονται στις εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών.

-Ανέδειξε το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, επισημαίνοντας τον ταχύτατο ψηφιακό μετασχηματισμό.

- Αναφέρθηκε στην μείωση των φόρων και τη σταθερότητα του πλαισίου που προσφέρει πλέον η Ελλάδα στους ξένους επενδυτές.

- Υπογράμμισε την εμπιστοσύνη των αγορών και το γεγονός ότι η χώρα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

- Αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδύσεων που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια, από επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας όπως οι Microsoft, Pfizer, Cisco και Digital Realty.

- Τόνισε ότι η Κυβέρνηση στήριξε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας, ότι η απασχόληση αυξήθηκε και η ανεργία μειώνεται διαρκώς ότι η ανάπτυξη στη χώρα προέρχεται πλέον και από επενδύσεις σε νέους τομείς, όπως αυτοί της τεχνολογίας και της πράσινης οικονομίας.

- Αναφέρθηκε στο ταλέντο και τις δεξιότητες των Ελλήνων που ζουν εντός και εκτός της χώρας σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα προσφέρουν καλά αμειβόμενες -και συχνά υψηλής εξειδίκευσης- θέσεις εργασίας σε Έλληνες, συμβάλλοντας και στην αντιστροφή του brain drain που έπληξε τη χώρα την προηγούμενη δεκαετία.

- Υπογράμμισε τα φορολογικά κίνητρα που θέσπισε η Κυβέρνηση για όσους επιλέγουν την Ελλάδα ως μόνιμη φορολογική έδρα, αλλά και για τους Έλληνες που επιλέγουν να επιστρέψουν στη χώρα μας. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.