ΓΔ: 858,93 -4,45% EUR/USD: 1,1320

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε τέσσερις άξονες η στρατηγική της Κυβέρνησης για την πανδημία

0 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 10:02

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την πανδημία και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή της.

Όπως ο ίδιος έχει τονίσει η στρατηγική που ακολουθεί η Κυβέρνηση στη αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας εστιάζει στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας με εκτεταμένους ελέγχους και στη συνεχή ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.. Ακολουθούνται συγκεκριμένα τέσσερις άξονες:

Πρώτον: Η οικονομία δεν θα ξανακλείσει και η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς. Σημειακές βελτιώσεις, ενδεχομένως, να υπάρξουν, χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνουν από την ουσία της ακολουθούμενης στρατηγικής.

Δεύτερον: Τα μέτρα προστασίας αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους και περιλαμβάνουν εκτεταμένη χρήση τεστ. Παράλληλα, για την εφαρμογή τους, βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένο σχέδιο ελέγχων, σε ολόκληρη τη χώρα.

Τρίτον: Δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν συζητείται από την Κυβέρνηση υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς. Καταβάλλεται, όμως, συντονισμένη προσπάθεια για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς και για τη πραγματοποίηση της τρίτης δόσης από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Από αύριο Παρασκευή οι πολίτες που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση μπορούν να κλείνουν ραντεβού, έτσι ώστε να κάνουν την συμπληρωματική δόση αμέσως μόλις συμπληρωθεί το εξάμηνο.

Τέταρτον: Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά στις περιφέρειες που παρατηρείται αυξημένη πίεση. Όπως έγινε και σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας έτσι και τώρα το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τη νοσηλεία non-Covid, αλλά και Covid περιστατικών σε ιδιωτικές κλινικές. Παράλληλα, προσφέρονται κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να στηρίξουν προσωρινά το ΕΣΥ. Εφόσον δεν καλυφθούν άμεσα οι έκτακτες ανάγκες, θα υπάρξει επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.