ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 06:31

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δήμος Αγίου Δημητρίου: «Νοιαζόμαστε γι’ αυτό Συνεργαζόμαστε»

0 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 14:27

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων του 2021, συμμετέχουν η NoWaste 21 και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, και υλοποιούν δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνέχεια του περιβαλλοντικού προγράμματος ΕΠΑΓΩΓΗ, που αφορά εκπαίδευση των μαθητών με παράλληλη διαλογή στην πηγή 6 ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών.

Το πρόγραμμα ΕΠΑΓΩΓΗ υλοποιείται από την NoWaste21, με την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίου Δημητρίου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Ανακύκλωση Συσκευών, ΑΦΗΣ και Combatt, και τη RECYCOM.

Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία τηλεταινίας μικρού μήκους, με τη συλλογή οπτικού υλικού όπως φωτογραφίες και βίντεο από δημιουργίες των μαθητών των σχολείων του Δήμου του Αγίου Δημητρίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά και την πρόσφατη εκπαίδευση που έλαβαν από τον περιβαλλοντικό φορέα NoWaste21 (με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας) για την Κυκλική οικονομία και τα μηδενικά απόβλητα.

Οι δημιουργίες παρουσιάζουν πως τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις έννοιες Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση Αποβλήτων και περιλαμβάνουν χειροτεχνίες όπως ζωγραφιές, κατασκευές, αλλά και έργα από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.