ΓΔ: 859,74 -1,33% EUR/USD: 1,1355

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Διπλάσιο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι

2 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 21:25

Όλες τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλά και για το τι προσφέρει η κάρτα αναπηρίας περιέγραψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου "Τώρα ότι συμβαίνει" στο Open. 

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει παροχή βοήθειας στους πιο ευάλωτους συμπολίτες.

Όπως επισήμανε η υφυπουργός, υλοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, τον μήνα Δεκέμβριο θα διπλασιαστεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αναφέροντας ότι στις 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 500.000 θα δουν στους λογαριασμούς τους να καταβάλλεται διπλάσιο.

Χωρίς καμία αίτηση

Η κ. Μιχαηλίδου μάλιστα ξεκαθάρισε ότι για την διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου δε θα χρειαστεί καμία επιπλέον αίτηση από τους δικαιούχους αλλά είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα.

Πώς ορίζεται το εγγυημένο ποσό

Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ.

Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ

Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ, κ.ο.κ.

Διπλή δόση θα λάβουν και οι νέοι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. 

Όπως είπε η υφυπουργός εργασίας φέτος η βάση των δικαιούχων έχει διευρυνθεί και συμπεριλήφθηκαν οι άστεγοι και οι κακοποιημένες γυναίκες που μένουν σε δομές. 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Σφύριζας, πριν 17.11.21
Επειδή είμαι από τους κοψοχέρηδες αυτή την κοπέλα θα την ψηφίσω στις επόμενες εκλογές αν ο Κυριάκος την βάλει στα ψηφοδέλτια της Αθήνας.
Απάντηση
Μαριάννα 14.11.21
Από τα πιο αξιόλογα στελέχη της κυβέρνησης. Ανθρωπος ηπίων τόνων, δημιουργική και απ'ότι πληροφορήθηκα εξαιρετικής παιδείας και μόρφωσης.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.