ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 07:35

ΒΟΥΛΑ

Νέο υπερσύγχρονο λειοτεμαχιστή απέκτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (video)

1 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 20:59

Tον πλέον σύγχρονο λειοτεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων και φυτικών καταλοίπων στην Ελλάδα προμηθεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού με συνολικό κόστος 580.000,00 €.

Το τεράστιο μηχάνημα συνολικού βάρους 24.600 κιλών  είναι πλήρως φορητό, και διαθέτει κινητήρα που συμμορφώνεται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές εκπομπών.

Ήδη ο λειοτεμαχιστής έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί κανονικά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα καθώς οι πρώτες ενδείξεις ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Τεμαχίζει, με χαμηλό κόστος, στο επιθυμητό και κατάλληλο μέγεθος τα ογκώδη απορρίμματα και τα φυτικά κατάλοιπα (κλαδέματα) που συλλέγονται από το Δήμο με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα και κατά 50% σε πολλές περιπτώσεις το κόστος μεταφοράς και διάθεσης αυτών. Επιπλέον, με τη χρήση του μηχανήματος καθίσταται αποτελεσματικότερη η διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων και η ανάκτηση αξίας από αυτά (παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας), συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία.

Το μηχάνημα είναι το πλέον σύγχρονο και ασφαλές στην κατηγορία του, και η λειτουργία του ελέγχεται μέσω έγχρωμου ηλεκτρονικού πίνακα με μενού και οδηγίες στην Ελληνική. Επιπλέον γίνεται ήδη η απομακρυσμένη εποπτεία της λειτουργίας του από την αρμόδια Διεύθυνση, μέσω ενσωματωμένου συστήματος τηλεπαρακολούθησης από υπολογιστή ή φορητή συσκευή (smartphone, tablet).

Η προμήθεια του λειοτεμαχιστή έγινε στα πλαίσια ευρύτερου διαρκούς προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας, παράλληλα με τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Το πρόγραμμα συνολικού ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα απορριμματοφόρα, ανοιχτά φορτηγά, τράκτορα, νταλίκες, χοάνες και πολλά ακόμα οχήματα και μηχανήματα έργου τα οποία θα παραληφθούν από το Δήμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Βαριώτης 14.11.21
Επειδή συγγενικό μου πρόσωπο γνωρίζει σχετικά, μου είπε πως είναι εργαλείο χρήσιμο και δυνατό. Εξαιρετική επιλογή της δημοτικής αρχής.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.