ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 02:39

ΒΟΥΛΑ

Ο Δήμος - Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος δήμος που ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2022

1 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 11:04
Η συνεδρίαση στην οποία συζητείται και ψηφίζεται ο προϋπολογισμός κρίνεται ως μία από τις σημαντικότερες στη λειτουργία ενός δήμου.

Ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου ο προϋπολογισμός του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για το 2022.  Είναι αν όχι ο πρώτος, από τους πρώτους προϋπολογισμούς ΟΤΑ α' βαθμού που ψηφίζεται αυτή τη χρονική περίοδο. 

Ο προϋπολογισμός για το 2022 είναι ύψους  63.866.863,54 ευρώ  και είναι πλήρως ισοσκελισμένος με τις δαπάνες. 

Όσον αφορά στα έσοδα προέρχονται κατά 36% από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, 10% από επιχορηγήσεις ΕΣΠΑ, ΣΑΤΑ κλπ., 7,74 από λοιπά τέλη, 1,89% τέλη κοιμητηρίων, 2,96% λοιπά τέλη και μισθώματα, 2,4% από εισφορές και φόρους. 

Στις δαπάνες κατά κύριο λόγο το 30% διοχετεύεται για δαπάνες προσωπικού, το 19% για έργα νέα και συνεχιζόμενα, το 11% σε αγορές, προμήθειες κλπ., . 

Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με μόνη εξαίρεση τον Θάνο Ματόπουλο ο οποίος διατύπωσε τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη διάθεση των εσόδων από κοινωφελείς εκτάσεις, ενώ η Μαρία Σίνα ψήφισε "παρούσα".  

Κατά την εισαγωγή του θέματος ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε πως ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης είναι έτοιμος εδώ και αρκετό καιρό.  Από τις 5 Σεπτεμβρίου είχε αποστείλει στο Οικονομικό Παρατηρητήριο το σχέδιο του προϋπολογισμού, αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού έγιναν όλες οι εργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Επιτροπή Διαβούλευσης 

"Ο προϋπολογισμός μας" είπε ο δήμαρχος "συντάχθηκε με βάση δύο πυλώνες. Πρώτον τις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες είναι δεδομένες, και  δεύτερον το Τεχνικό Πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο δήμος να υποστηρίξει. 

Το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, εγκρίθηκε πριν από 10 περίπου μέρες και η απόκλισή του σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί ήταν μηδέν ευρώ. Είναι ένας από τους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκε χωρίς καμία παρατήρηση" υπογράμμισε.  

Μετά την ψήφισή του θα οδεύσει μαζί με όλα τα συνοδευτικά του έγγραφα στην αποκεντρωμένη διοίκηση, για να γυρίσει πλέον στο δήμο πριν από το τέλος του έτους. 

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους και τους αιρετούς που είχαν την ευθύνη για την άρτια και έγκαιρη κατάρτισή του.  

Τέλος, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος  αναφέρθηκε στον τρέχονται προϋπολογισμό λέγοντας πως εξελίσσεται με απίστευτη ακρίβεια, με πολύ μικρές αποκλίσεις. Τα έσοδα είπε, παρά την κρίση έχουν θετικό πρόσημο, οι έκτακτες επιχορηγήσεις καλύπτουν τα έσοδα που χάθηκαν λόγω της πανδημίας και γενικώς στα πλαίσια που δημιούργησε η πανδημία όλα εξελίσσονται πολύ καλά. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΣΤΕΛΙΟΣ Γ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ 03.11.21
ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΥΜΑΣ, ΛΕΚΤΕΑ ομως και τα εξης : Υπηρετησα απο πολλα μετεριζια τον ΟΤΑ Π φαληρου, παρακολουθω τα πραγματα 50 ετη-ο αρχαιοτερος εν ζωη δημαρχος-ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας εκαναν παρατηρηση στους προυπολογοσμους ΔΙΑ ΤΟ ΕΓΚΑΙΡΟΝ και αυθις συγχαιρω, αλλα και το Π Φαληρο κι εδω δεν υστερουσε.ΕΒΓΑΛΕ κι ενα μεγαλο δασκαλο των ΟΤΑ τον Δ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ,,,αυτα....
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.