ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 06:14

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Απολογισμός του Βασίλη Κρητικού στη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

2 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 22:13

Με αφορμή και ημερολογιακά της λήξης της αντιπυρικής περιόδου 2021, της δυσκολότερης των τελευταίων ετών για την πατρίδα μας, ως επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Βασίλης Κρητικός, αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί τις ευχαριστίες με όλους όσους κατέβαλαν προσπάθεια καταθέτοντας τον χρόνο τους και την ψυχή τους για να κρατηθεί αλώβητος ο Υμηττός, "το βουνό μας, το μεγάλο μας σπίτι" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δημόσια ανακοίνωσή του. 

Φέραμε εις πέρας ένα μεγάλο και δύσκολο έργο τονίζει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, αναφερόμενος στις είκοσι πυρκαγιές στον Υμηττό και στις 7 στον δικό του τομέα, εκ των οποίων οι δύο μέσα στην καρδιά του υψηλού πρασίνου δίπλα στον Πέτρινο Θέατρο. 

"Δεν ξεχνώ τις ατελείωτες ώρες βάρδιας στα παρατηρητήρια, πυροφυλάκια, πυροσβεστικό όχημα, ατελείωτα εικοσιτετράωρα ξενύχτια στο βουνό. Οι ασύρματοι έγιναν επι πέντε μήνες σκουλαρίκια στα αυτιά μας και υπόκρουση στον ύπνο μας.

Δεν ξεχνώ τα φώτα από τους φάρους που λαμπύριζαν από τις περιπολίες στους δασικούς δρόμους του Υμηττού.

Δεν ξεχνώ την ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμα του Δημάρχου μας, όπου ενισχύσατε περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) νέοι άνθρωποι την προσπάθεια σωτηρίας και περιφρούρησης του βουνού μας.

Δεν ξεχνώ τις τριάντα έξι (36) ημέρες με βαθμό επικινδυνότητας τέσσερα (4) και τις δύο με κατάσταση συναγερμού πέντε (5), ποιος θα το φανταζόταν τέτοιος αριθμός ημερών επικινδυνότητας. Πρώτη φορά στα χρονικά της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Και όμως χάρη σε όλους εσάς τα καταφέραμε, λειτουργήσαμε ως καλοκουρδισμένη μηχανή και αθροίσαμε τις δυνάμεις μας.

Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, εποχιακοί εργαζόμενοι δασοπροστασίας, εμπλεκόμενες υπηρεσίες Δήμου, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης (ΕΟΔΠΕΑ), 15 Εθελοντικές Ομάδες του Υμηττού, Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός, Πυροσβεστικό Σώμα, Σώματα Ασφαλείας ήταν όλοι εκεί, μια Ομάδα μια ψυχή.

Τα νούμερα ομολογούν την αναγκαιότητα προσφοράς, 5.000 ώρες εργαζομένων Δασοπροστασίας Δήμου, 2.500 ώρες Εθελοντών ΕΟΔΠΕΑ και 1000 ώρες επώνυμων και ανώνυμων νέων Εθελοντών που προσέτρεξαν, σφραγίζουν και αναδεικνύουν το μέγεθος της επιτυχημένης προσπάθειας σωτηρίας του βουνού μας.

Σε όλους εσάς και σε καθένα προσωπικά εκφράζω την αγάπη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες για όλα όσα προσφέρατε".

"Σε όλους εσάς" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κρητικός, "τους συνεργάτες της Ομάδας, του Δήμου, των Εθελοντικών Ομάδων, του ΣΠΑΥ, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την άψογη συνεργασία και που ήμουν και εγώ ανάμεσά σας ως εργάτης στον ιερό σκοπό αυτού που αποκαλείτε Πολιτική Προστασία, σωτηρία του Περιβάλλοντος και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής".

Κλείνοντας τη δήλωσή του καλεί όλους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση γιατί η κλιματική κρίση και η Πολιτική Προστασία δεν έχουν ούτε εποχές, ούτε μέρες και νύχτες. 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
ΠΟΝΤΙΟΣ 02.11.21
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΩΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.
Απάντηση
Νότιος πολίτης 02.11.21
ο κος Κρητικός είναι από τους συνεπέστερους αυτοδιοικητικούς και από τους πλέον εργατικούς σε όποιον τομέα και αν βρίσκεται.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.