ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 19:24

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Παλλήνη: Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο πάρκο των Μεσογείων

0 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 19:52
Υπεγράφη η σχετική Προγραμματική Σύμβαση ύψους 750.000 ευρώ μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής και του Δημάρχου Παλλήνης Αθ. Ζούτσου

Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Αστικού Άλσους Πανοράματος Παλλήνης, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος .

Η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινού.

Με την υπογραφή της, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, ύψους 750.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Το έργο μελετήθηκε και θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Παλλήνης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο δημοτικό πάρκο του Δήμου Παλλήνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων καθώς επίσης και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους.

Ειδικότερα προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση δέντρων και θάμνων ενώ μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων.Με αφορμή την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ο Περιφερειάρχης επισήμανε τα εξής:

« Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης και πρασίνου στην περιοχή των Μεσογείων γίνεται πραγματικότητα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης αλλά και των όμορων περιοχών σε λίγο καιρό θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πάρκο σύγχρονων προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελέσει κόσμημα για την περιοχή. Προτεραιότητα μας οι πράσινες πολιτικές και σ΄ αυτό το πλαίσιο επενδύουμε σε υποδομές με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο, προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε με ανάλογες δράσεις σε όλη την Αττική».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.