ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 19:42

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αίγυπτος - Η αρχαία χώρα των Φαραώ: Νέο διαδικτυακό σεμινάριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας με την Αρχαιολογική Εταιρεία της Αλεξάνδρειας

0 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 11:21

© Copyright φωτογραφιών και κειμένου Ε.Ι.Α. All rights reserved

Το Ελληνικόν Ινστιτούτον Αιγυπτιολογίας, διαθέτει μακρά παράδοση και εμπειρία στην  έρευνα του αιγυπτιακού πολιτισμού (από το 2011), αλλά και στα σχετικά Εκπαιδευτικά  Προγράμματα για φοιτητές/ριες, μαθητές/ριες και το ευρύτερο αρχαιόφιλο κοινό.

Το  Πρόγραμμα που διενεργεί σε στενή συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο  και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για την μη επεμβατική μελέτη με Αξονικό Τομογράφο 9  μουμιών εντάσσεται ως τυπικό παράδειγμα στην 1η Κατηγορία.

Δείτε εδώ τις σχετικές πληροφορίες

Το Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας που διενεργείται συνεχώς από το 2012 σε συνεργασία με διάφορους
διακεκριμένους φορείς εντάσσεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα στην 2η Κατηγορία.

Δείτε εδώ το σεμινάριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας με έναν ιδιαίτερο κύκλο μαθημάτων Αιγυπτιολογίας και Ιερογλυφικών. Το ΕΙΑ ξεκίνησε ήδη με μεγάλη επιτυχία, μέσω διαδυκτίου (από το 2020) λόγω της πανδημίας,  Κύκλους Μαθημάτων, στα πλαίσια του Σεμιναρίου Αιγυπτιολογίας, τόσο για προχωρημένους/ες  όσο και για αρχάριους/ες.

Ο επόμενος νέος 1ος Κύκλος (20 πλήρη δίωρα μαθήματα, για αρχάριους/ες)  θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου 2021, ένα μάθημα ανά εβδομάδα, κάθε Τετάρτη (ή Τρίτη), για 20  εβδομάδες, εκτός των μεγάλων αργιών. Το Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας συνδιοργανώνεται με την  Αρχαιολογική Εταιρεία της Αλεξάνδρειας και στο τέλος χορηγείται πιστοποποίηση παρακολούθησης.Το 4ο Διαδυκτιακό Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας του Ινστιτούτου, το οποίο ξεκινά αρχές Νοεμβρίου  θα πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (μέσω ΖΟΟΜ). Πρόκειται για εκτενή εισαγωγή στην  Αιγυπτιολογία και στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα.

Αξιοποιώντας τη μακρά παράδοση και εμπειρία του το Ινστιτούτο βασίζει την διδασκαλία  του στην πεπειραμένη Αιγυπτιολόγο και Πρόεδρό του (Δρ Αλίκη Μαραβέλια), η οποία θα  εισάγει τους/τις συμμετέχοντες/ες στην Αιγυπτιολογία και στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα,  στην ιερογλυφική γραφή (Επιγραφική), στην θρησκεία, στην Τέχνη και στις Επιστήμες των  αρχαίων Αιγυπτίων, όπως την Ιατρική, την Αρχιτεκτονική, την Ταριχευτική, τα Μαθηματικά,  την Αστρονομία, στην κατασκευή των µεγάλων πυραµίδων και στις αλληλεπιδράσεις της  αρχαίας Αιγύπτου με την Ελλάδα ιδίως κατά την Ύστερη Περίοδο, αλλά και κατά την  Μυκηναϊκή Εποχή.Τα Μαθήματα γίνονται στα ελληνικά, αλλά για την συμμετοχή είναι  απραίτητη η γνώση της αγγλικής.

Κατά την διάρκεια των προηγουμένων ετών εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τα  Μαθήματα του Σεμιναρίου, που απευθύνονται τόσο σε προχωρημένους/ες όσο και σε  αρχάριους/ες, σε φοιτητές/ριες Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστηµών,  αλλά και στο ευρύτερο κοινό που σαγηνεύεται από την ιστορία αυτού του πανάρχαιου  και μοναδικού πολιτισμού.

Αναμένουμε με χαρά την συμμετοχή σας. 

Για περισσότερες πληροφορίες, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε: 

email: hieg-aker.org@otenet.gr
           s.tsourinaki@yahoo.com 


Μέσω του site του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας: https://hiegaker.wordpress.com/


© Copyright φωτογραφιών και κειμένου Ε.Ι.Α. All rights reserved

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.