ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 07:30

ΒΟΥΛΑ

Σημαντική διάκριση για το Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

2 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 16:43

Μια σημαντική περιβαλλοντική διάκριση σε κορυφαίο Ευρωπαϊκό επίπεδο έλαβε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποσπώντας τη δεύτερη θέση στα βραβεία Civitas Awards 2021 για τις δράσεις που υλοποιεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και του στόχου για την μετάβαση (2030) και επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας (2050).

Η διάκριση απονεμήθηκε στο Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο από τον κ. Matthew Baldwin, Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – συντονιστή σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας. 

Tο συνέδριο του CIVITAS «Smart routes towards climate-neutral cities” έλαβε χώρα στο Άαχεν της Γερμανίας, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. 

O Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης συμμετείχε ως ως Αντιπρόεδρος της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του CIVITAS (PAC).


Ισχυρή ελληνική παρουσία στο συνέδριο του Civitas, με τον συντονιστή του δικτύου Civinet Ελλάδας και Κύπρου, Κοσμά Αναγνωστόπουλο και τον Δήμαρχο και μέλος της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Civitas Γιώργο Μαρινάκη

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έλαβε χώρα η συνάντηση των μελών του Political Advisory Committee, στην οποία παρέστησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίοι παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον στόχο των Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων έως το 2050 και τις νέες τάσεις στο τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Όπως δήλωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε την ευκαιρία  να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα του Δήμου του στον τομέα αυτό, να ανταλλάξει απόψεις με Ευρωπαίους Δημάρχους και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ για καλές πρακτικές και να ανανεώσει  το ραντεβού των μελών της Επιτροπής για το Δεκέμβριο.
Με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και μέλος της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Civitas, Γιώργο Μαρινάκη

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Λαθουρι ....ζαίος 24.10.21
Δεν τον ψήφισα τη πρώτη φορά, τον προτίμησα τη δεύτερη κόντρα στο κόμμα και θα τον ξαναψηφίσω και σε τούτες που'ρχονται.
Απάντηση
Βαριώτης 23.10.21
Αυτός ο δήμαρχος θεωρώ πως είναι ο καλύτερος από όσους είχαμε μέχρι τώρα. Ακομπλεξάριστος και εξωστρεφής άνθρωπος, που με την πείρα και τον σοβαρό του χαρακτήρα, κάνει έργο.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.