ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 19:53

ΒΟΥΛΑ

Βολές Κωνσταντέλλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Μας φωνάζουν μόνο για να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα

0 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 17:16

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες. Μίλησε από καρδιάς και εκτός κειμένου για όλα τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια αποσπώντας την επιδοκιμασία των συναδέλφων του.

Αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες των δήμων σε θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα των δημοτών, αμφισβητώντας τον υποτιθέμενο αναβαθμισμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού όπως είπε σε μόλις 1.150 περιπτώσεις αποφασίζουν οι δήμοι και σε 21.000 η κεντρική κυβέρνηση. Υπογράμμισε δε, πως παραμένει στα χαρτιά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαχείρισης των "τοπικών υποθέσεων" από τους δήμους. 

“Τους δήμους τους φωνάζουν μόνο σε μπόρες και καταστροφές για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα σημείωσε δεικτικά απευθυνόμενος στους συναδέλφους του δημάρχους.”

Ο Δήμαρχος επίσης μίλησε για τους πόρους του ΕΣΠΑ και τη διαχείριση τους από τους Περιφερειάρχες.

“Δεν μπορεί οι Περιφερειάρχες να διαχειρίζονται δικά μας χρήματα και να εξυπηρετούν την δική τους πολιτική και τις δημόσιες σχέσεις. Πρέπει να πας εκεί, να προσκυνήσεις, να δηλώσεις πίστη για να πάρεις τις χρηματοδοτήσεις που έχουν σχεδιαστεί για τις τοπικές μας ανάγκες. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο σημείωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Αναφορικά με την διαχείριση απορριμμάτων ο Δήμαρχος είπε ότι οι δήμοι ουσιαστικά είναι οι “Φιλιππινέζες” του συστήματος. Κυβέρνηση και Περιφέρειες έχουν το σχεδιασμό και την διαχείριση των απορριμμάτων και οι δήμοι απλώς μαζεύουν τα σκουπίδια. Δεν κάνουν την δουλειά τους αυτοί... και οι δήμοι τρώνε… τα πρόστιμα.

Τα βέλη του έστρεψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον τρόπο που λειτουργεί. Είπε χαρακτηριστικά πως από ελεγκτής νομιμότητας των διαδικασιών έχει γίνει ελεγκτής σκοπιμότητας των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων.  

"Δεν είναι δυνατόν", τόνισε, "την εξουσία που μας έχει δώσει ο λαός να κυβερνήσουμε, να την ασκεί ο κάθε υπάλληλος της Αποκεντρωμένης. Αυτό είναι ανήκουστο". 

Όπως σημείωσαν παράγοντες της Αυτοδιοίκησης ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε από καρδιάς αυτά που σκέφτονται όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, δεχόμενος συγχαρητήρια σχεδόν από το σύνολο των παρευρισκόμενων στο συνέδριο. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.