ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 20:12

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βρήκαν τοίχο… σιωπής το Υπουργείο και η Αστυνομία στο ΕΜΠ

0 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 14:11

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Αστυνομία βρήκαν μπροστά τους ακόμα ένα εμπόδιο κατά την χθεσινή επιχείρηση στο ΕΜΠ. Την σιωπή των ακαδημαϊκών λειτουργών και των φοιτητών.

Την παράνομη κατασκευή στην Πανεπιστημιούπολη κάποιοι την έφτιαξαν και φυσικά δεν ήταν άγνωστοι. Και απ’ ότι φαίνεται οι εμπνευστές του τοίχους απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία.

Τόσο κατά τη διαδικασία της καταγγελίας στο Αστυνομικό Τμήμα του Ζωγράφου από τον κοσμήτορα της Σχολής, όσο και μετά την κατεδάφιση και την απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών, τα στόματα έμειναν κλειστά.

Με αυτόν τον τρόπο έλεγαν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας δεν είναι δυνατόν να καθαρίσεις τα πανεπιστήμια από παραβατικά στοιχεία και η ιστορία θα επαναλαμβάνεται…

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε για το θέμα με ανάρτησή του στο twitter στην οποία αναφέρει τα εξής: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων».
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.