ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 11:54

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη - Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

0 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 18:18

Επένδυση σταθμό χαρακτήρισε το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. 

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ανάμεσα και σε άλλα είπε: 

Σήμερα εγκαινιάζουμε δύο πολύ σημαντικά κέντρα: Το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Pfizer.

Θα απασχοληθούν, εντός του επόμενου έτους, παραπάνω από 700 εργαζόμενοι στα δύο αυτά Κέντρα. Εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές ειδικότητες.

Το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης αξιοποιείται με δύο διαφορετικούς τρόπους:

Είναι εντυπωσιακό ότι παραπάνω από 50 νέα παιδιά, 15% του ανθρώπινου δυναμικού που ήδη έχετε προσλάβει, είναι νέες και νέοι που επέλεξαν να επιστρέψουν από το εξωτερικό. Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα εδώ πέρα στη Pfizer.

Ταυτόχρονα, όμως, η καρδιά του έμψυχου δυναμικού της Pfizer είναι οι απόφοιτοι των δημοσίων Πανεπιστημίων μας. Κυρίως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και τα δύο κέντρα συνεργάζονται με τα ελληνικά μας Πανεπιστήμια, με τα ερευνητικά μας ινστιτούτα σε σταθερή βάση.

Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών. Μαζί της, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, αλλάζει πρόσωπο και όλη η Ελλάδα γίνεται έδρα μεγάλων ξένων επενδύσεων. Προσανατολίζεται πια στην εξωστρέφεια, στην τεχνολογία, στις εξαγωγές. Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο, περισσότερη απασχόληση, περισσότερη κοινωνική ευημερία γιατί τα στρατηγικά βήματα που γίνονται στην καινοτομία αφήνουν ένα συνολικό αποτύπωμα το οποίο πηγαίνει πέρα και πάνω από τις άμεσες θέσεις απασχόλησης οι οποίες δημιουργούνται.

Το συνολικό όφελος αυτής της επένδυσης για την πόλη της Θεσσαλονίκηςm θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας.

Μπουρλά: "Είμαι γεμάτος αναμνήσεις από την πόλη"

Την υπερηφάνεια του για την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά από το βήμα στα εγκαίνια του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

"Είμαι γεμάτος αναμνήσεις από την πόλη". Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραλαβάλουν την ομορφιά, τον πολιτισμό και τους φιλόξενους ανθρώπους και τους πρωτοπόρους επιστήμονες της Θεσσαλονίκης", δήλωσε ο κ. Μπουρλά σημειώνοντας πως πρόκειται για μία πόλη με καρδιά και ψυχή.


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.