ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 20:31

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Κλειστά τμήματα σε οκτώ σχολεία – Τα έξι στη Βόρεια Ελλάδα

0 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 10:10

Οι επιστήμονες φαίνεται πως επιβεβαιώνονται για την πρόβλεψή τους, ότι η δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης στα σχολεία, δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις ως προς την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κατά του κορονοϊού, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό θετικότητας στις «κόκκινες» περιοχές, είναι αυτό που επηρεάζει τους μαθητές, σχετικά με την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά οκτώ σχολεία, στα οποία υπάρχουν τμήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, εκ των οποίων τα έξι βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα με 13 νομούς στο «κόκκινο». Κανένα από αυτά δεν βρίσκεται στην Αττική.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ένα νηπιαγωγείο στην Πτολεμαϊδα βρίσκεται σε καθολική αναστολή λειτουργίας εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ ακόμη 7 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων, με βάση τον αλγόριθμο (50% +1 θετικά περιστατικά) του ΕΟΔΥ, που βάζει “λουκέτο” στα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 6 από τα 8 σχολεία, βρίσκονται σε περιφερειακές ενότητες της βόρειας Ελλάδας και κανένα στην Αττική, που συγκεντρώνει σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων τους βρίσκονται στις εξής περιφερειακές ενότητες: Πτολεμαϊδας (καθολική αναστολή του σχολείου), Θεσσαλονίκης (κλειστά τμήματα σε δύο σχολεία), Κομοτηνής, Κοζάνης, Σερρών, Έβρου, Αχαϊας και Τρικάλων.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενδοσχολικής διασποράς μεταξύ μαθητών»

Με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εμβολιασμένους κατά 82%, τους μικρούς μαθητές κάτω των 12 ετών εντελώς ανεμβολίαστους και τους εμβολιασμούς στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου στο 25% κατά μέσο όρο, τα σχολεία προς το παρόν δείχνουν να ξεπερνούν τον “σκόπελο” της μεγάλης διασποράς. Σημαντική σ’ αυτό είναι και η συμβολή των self test, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αγκάθι, ωστόσο, αποτελεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορονοϊού σε περιοχές -κυρίως της περιφέρειας- με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Αυτό ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία είχε επισημάνει στους γονείς τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τη λειτουργία των σχολείων, ο μη εμβολιασμός τους:

«Οι ενήλικοι θα πρέπει να κατανοήσουν, ότι δεν έχουν μόνο υποχρέωση να προστατεύουν τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και τα παιδιά και επίσης είναι υπεύθυνοι για την απρόσκοπτη συνέχιση της δια ζώσης σχολική χρονιά», τόνισε συγκεκριμένα η ίδια.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.