ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 18:27

ΑΡΘΡΑ

Βοηθήστε τους εργαζομένους σας να ισορροπήσουν δουλειά και προσωπική ζωή

0 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 22:16

Στη σημερινή εποχή, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους εργαζομένους να δημιουργήσουν ισορροπίες μεταξύ της ζωής τους και της εργασίας τους. Και αυτό μπορεί να φαίνεται καλό για τις εταιρείες στην αρχή. Δηλαδή, το να εργάζονται οι υπάλληλοί τους περισσότερες ώρες ή ακόμη και τα Σαββατοκύριακα για να φέρουν εις πέρας όσα πρέπει να γίνουν και ακόμη περισσότερα.

Ωστόσο, το burnout των υπαλλήλων είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε, αν είστε εργοδότης. Και αν οι υπάλληλοί σας αδυνατούν να διαχωρίσουν τη ζωή από την εργασία τους, πρέπει να προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε, γιατί τα μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα θα επηρεάσουν και εσάς. Οπότε δείτε μερικές ιδέες σχετικά με το πώς θα συμβάλετε στο διαχωρισμό.

1. Ρωτήστε τους εργαζομένους τι χρειάζονται

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα είναι να ρωτήσετε τους εργαζομένους σας τι ακριβώς χρειάζονται. Μπορείτε να συντάξετε ερωτηματολόγια τα οποία θα έχουν να κάνουν ακριβώς με το ζήτημα της ισορροπίας μεταξύ ζωής και εργασίας (π.χ. σχετικά με τις ώρες κατά τις οποίες εργάζονται, τις άδειες, την απομακρυσμένη εργασία κ.ο.κ.). Έτσι, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε αν έχετε ελλείψεις ως εταιρεία ή αν θα μπορούσατε να βελτιώσετε κάποιες πλευρές της εργασίας των υπαλλήλων.

2. Προωθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Εξίσου σημαντικό είναι και το να προωθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τόσο για εσάς, όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό σας. Πολλοί εργαζόμενοι αφοσιώνονται τόσο πολύ στη δουλειά τους που ξεχνούν να τρώνε σωστά, να φροντίζουν το σώμα τους και γενικότερα την υγεία τους. Υπάρχουν διάφορα που μπορείτε να κάνετε, μεταξύ των οποίων είναι το να προσφέρετε υγιεινά φαγητά αν υπάρχει καφετέρια ή χώρος διαλείμματος στην επιχείρησή σας, ή ακόμη και να δημιουργήσετε ένα μικρό γυμναστήριο για τους εργαζομένους. Όργανα όπως είναι ο διάδρομος γυμναστικής, τα στατικά ποδήλατα, τα ελλειπτικά μηχανήματα κ.ο.κ. είναι εξαιρετικές επιλογές για να διαμορφώσετε έναν χώρο κατάλληλο για φυσική άσκηση.

Extra tip: Να θυμάστε πως ο διάδρομος γυμναστικής και τα στατικά ποδήλατα είναι εξαιρετικά για αερόβια άσκηση, αλλά είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε και εξοπλισμό ο οποίος θα είναι κατάλληλος και για άλλα είδη ασκήσεων.

3. Να είστε ευέλικτοι

Αν είστε ευέλικτοι και προσφέρετε ευελιξία και στους υπαλλήλους σας, σίγουρα αυτό θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα το χρόνο τους (και να διαχωρίσουν και καλύτερα τη δουλειά από τη ζωή τους). Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας ή να τους δώσετε την ευκαιρία να δουλεύουν και από το σπίτι. Η ευελιξία είναι πολύ σημαντική και για τους εργαζομένους που έχουν παιδιά και οι οποίοι έχουν και υποχρεώσεις που αφορούν τα παιδιά τους μέσα στην ημέρα. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.