ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 19:47

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Με παραχωρητήριο του υπουργείου Γεωργίας στην κοινότητα Ελληνικού η περιοχή του ρέματος της Ευρυάλης

0 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 16:59
Με παραχωρητήριο του υπουργείου Γεωργίας στην κοινότητα Ελληνικού η περιοχή του ρέματος της Ευρυάλης

Πλήρη φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία κατέθεσε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης για την διεκδικητική αγωγή που του άσκησε ο δήμος Γλυφάδας σχετικά με το ιδιοκτησιακό του γηπέδου ποδοσφαίρου των Σουρμένων κ. ά., στην περιοχή του ρέματος της Ευρυάλης που βρίσκεται στα σύνορα των δύο δήμων.

Στον φάκελο που κατήρτησε και κατέθεσε η νομική και επιστημονική ομάδα του Δήμου περιλαμβάνεται ανάμεσα και σε άλλα αποδεικτικά στοιχεία η παραχώρηση του Υπουργείου Γεωργίας το 1965 προς την τότε κοινότητα του Ελληνικού, της περιοχής του σημερινού ρέματος της Ευρυάλης.  Επίσης, πλήθος μαρτυριών και εγγράφων που θα είναι ικανά να αποδείξουν τα αστήρικτα, όπως χαρακτηρίζονται επιχειρήματα του Δήμου Γλυφάδας. 

Εν τω μεταξύ παρά το γεγονός της κακής αυτής αντιπαράθεσης εκ μέρους του Δήμου Γλυφάδας προς τον γειτονικό της Δήμο, αυτή τη στιγμή στο γήπεδο των Σουρμένων φιλοξενείται για τις προπονήσεις της η ποδοσφαιρική ομάδα της Γλυφάδας. 

"Μας το ζήτησαν και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την φιλοξενία γιατί με τον λαό της Γλυφάδας έχουμε δεσμούς αίματος και φιλίας δεκαετιών" δηλώνει ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας 

Στις αρχές του καλοκαιριού, μετά από 80 χρόνια  με μια πρωτοφανή, όπως χαρακτηρίζεται ενέργεια, ο Δήμος Γλυφάδας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης μέσω της οποίας ζητά από το δικαστήριο να του αναγνωριστεί η κυριότητα του γηπέδου των Σουρμένων, ισχυριζόμενος πως βρίσκεται εντός των δικών του ορίων ζητώντας μάλιστα και χρηματική αποζημίωση. 

Η κατάθεση της αγωγής ακολούθησε τα γεγονότα που συνέβησαν στις δημοτικές εγκαταστάσεις του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης δίπλα στο γήπεδο των Σουρμένων, για τα οποία αλληλομηνύθηκαν στελέχη και των δύο Δήμων, 

Η απάντηση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Σε μία πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά ενέργεια, προχώρησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας εναντίον του δήμου μας. Ύστερα από 80 χρόνια, χρησιμοποιώντας παρελκυστικές τακτικές και έωλα δικονομικά μέσα, διεκδικεί με αγωγή που κατέθεσε σε διοικητικό δικαστήριο, τις ιστορικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων και οικόπεδα στα οποία λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες του δήμου μας από το 1963, μέρος των οποίων μισθώνονταν και σε ιδιώτες, ώστε ο δήμος μας να έχει έσοδα. (σημ. τα οικόπεδα βρίσκονται μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και Ρόζας Ιμβριώτη στο Ελληνικό).

Επιπλέον αυτών, ο Δήμαρχος Γλυφάδας στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, εντάσσει αυθαίρετα την οδό Παλαιολόγου στην Αργυρούπολη και οικόπεδο στο οποίο θα αναγείρουμε το νέο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, στα διοικητικά του όρια!!!

Με μία αρπαχτική λογική, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, όπως και ο Δήμαρχος Αλίμου στο παρελθόν, προσπαθεί να πάρει κάτι που δεν του ανήκει, επιχειρώντας να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας.

Ιστορικοί δήμαρχοι της Γλυφάδας, με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία, ουδέποτε αμφισβήτησαν τα σύνορά ή περιουσιακά μας στοιχεία. Γιατί άραγε τώρα;

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια η οποία αμαυρώνει τις σχέσεις των δύο δήμων και καλεί τόσο τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Γλυφάδας όσο και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να διαχωρίσουν την θέση τους από την αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας.

Καλούμε τους δημότες μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον σε αυτούς που δεν τους αρκούν τα τεράστια έσοδα που έχουν ως δήμος, αλλά επιβουλεύονται και τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία.

Να σημειώσουμε δε ότι, στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας και καλή γειτονίας των δύο δήμων, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει παραχωρήσει εδώ και 40 χρόνια στην σχολική κοινότητα του δήμου Γλυφάδας, ιδιόκτητο κτίριο στο Ελληνικό, προκειμένου να στεγαστούν το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο και το 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας.

Ως ανταπόδοση λοιπόν, ο δήμος Γλυφάδας προσπαθεί να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας, και να αφαιρέσει το δικαίωμα της άθλησης σε 400 παιδιά που αθλούνται στις εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων.

Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας.

Καλούμε επίσης τους δημότες Γλυφάδας με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί αγάπης, να καταδικάσουν τις ενέργειες του Δημάρχου Γλυφάδας που επιδιώκει να στερήσει από τα παιδιά μας, τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις.

Για ακόμη μία φορά, ο δήμαρχος Γλυφάδας θα λάβει τις ανάλογες απαντήσεις στα αρμόδια δικαστικά όργανα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.