ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 19:01

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τα ΚΔΑΠ

0 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 11:21

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες  την έκτακτη πρόσθετη οικονομική στήριξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) των Δήμων με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να συνεχιστεί, απρόσκοπτα, η λειτουργία των δημοτικών ΚΔΑΠ στους Δήμους της χώρας. Μετά από στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ έχει ήδη καταρτιστεί κατάλογος με αναλυτικά στοιχεία των αναγκών ανά Δήμο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί επισήμως και η σχετική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ήδη για την τρέχουσα περίοδο (2021-2022) δόθηκαν σε σχέση με πέρυσι 2.000 περισσότερα voucher σε παιδιά, ύψους 2.660.000 ευρώ. Συνολικά έλαβαν voucher 63.084 παιδιά για ΚΔΑΠ ύψους 83.901.720 ευρώ, και 6.902 παιδιά για ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ύψους 34.510.000 ευρώ, ενώ ικανοποιήθηκαν όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις που αφορούσαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με αναπηρία, καθώς και τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Ενισχύουμε άμεσα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στους Δήμους της χώρας, με πρόσθετη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Το είπαμε στη Βουλή, σε απάντησή μου σε επίκαιρη ερώτηση στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, και το κάνουμε πράξη. Στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση. Στηρίζουμε τη δράση των ΚΔΑΠ, προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των οικογενειών που εξυπηρετούν».

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.