ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 16:02

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Πατούλη - Ντενίση για τα σκηνικά της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη"

0 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 10:41

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την ηθοποιό Μιμή Ντενίση με αφορμή τις δηλώσεις της για τα σκηνικά που στήθηκαν στον Φαληρικό Όρμο για τις ανάγκες της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" και με το πέρας της ταινίας καταστράφηκαν. 

Όπως είπε η κυρία Ντενίση θα μπορούσαν να διατηρηθούν και να αποτελέσουν ένα θεματικό πάρκο αλλά δυστυχώς ο περιφερειάρχης δεν το πρότεινε. 

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει με ανακοίνωσή της τα εξής; 

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

• Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
• Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
• Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
• Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.

Οι δηλώσεις της Μιμής Ντενίση 

Όλα ξεκίνησαν με την εμφάνιση της Μιμής Ντενίση στον ΑΝΤ1 την Δευτέρα όταν η ηθοποιός με αφορμή το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη", επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη για το γεγονός πως με το πέρας των γυρισμάτων, καταστράφηκαν τα σκηνικά στον Φαληρικό Όρμο, τα οποία αποτύπωναν πιστά την Προκυμαία της Σμύρνης πριν την καταστροφή της το 1922 από τους Τούρκους.

Η Μιμή Ντενίση είπε πως τα σκηνικά καταστράφηκαν γιατί «δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο. Να κάναμε τρία καφέ εκεί, να γινόταν πιο στέρεη η κατασκευή. Δεν το κατάλαβαν».

Σε συνέχεια, μιλώντας για το εάν έγινε πρόταση για την διατήρηση του σκηνικού, η Μιμή Ντενίση είπε «φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και ενθουσιάστηκαν. Αυτό είναι και στην Περιφέρεια (σ.σ. Αττικής) προφανώς. Ο περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει. Ο Πατούλης, είναι ξύπνιος, αλλά ξέρω γω; Δεν μας το πρότεινε».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.