ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:44

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Lamda Development: Κέρδη ρεκόρ €224,6 εκατ., με όχημα το project του Ελληνικού

0 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 09:07

Κέρδη ρεκόρ €224,6 εκατ., με όχημα το project του Ελληνικού, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του 2020 η Lamda Development.

Όπως είναι γνωστό, στην έκταση του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργηθούν 27 παραλιακές βίλες και διαμερίσματα στον πύργο κατοικιών της μαρίνας.

Για τα τελευταία, έχουν κατατεθεί στην Lamda Development προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους €338 εκατ., με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Για τις 27 βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα να υπολογίζονται σε €345 εκατ., με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Επίσης, η καθαρή αξία Ενεργητικού (NAV) της εισηγμένης την 30η Ιουνίου, ανήλθε σε €1,4 δισ. ή €7,88 ανά μετοχή, αυξημένη κατά 26% έναντι της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Η θετική επίπτωση στην καθαρή αξία Ενεργητικού (NAV) που προέκυψε από την επανεκτίμηση της αξίας μέρους του ενεργητικού της Ελληνικό Α.Ε.-περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα, γραφεία, το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο κτλ- ανήλθε σε €306 εκατ.

Όσον αφορά στις υπεραξίες, που θα προκύψουν από τις οικιστικές αναπτύξεις, θα παρουσιάζονται στα αποτελέσματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης και την έναρξη της κατασκευής τους.

Για να γίνει αντιληπτή η επίδραση της επένδυσης στο Ελληνικό, αρκεί να αναφερθεί ότι τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA προ της αποτίμησης του Ελληνικού ανήλθαν σε €15,9 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.