ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 12:21

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Πατούλης στο εργοτάξιο του βιοκλματικού αθλητικού κέντρου Ν. Σμύρνης

0 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 22:55
Γ. Πατούλης: « Μετά από χρόνια γίνεται πραγματικότητα ένα οραματικό έργο με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης και γενικότερα της Αττικής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της πόλης Σ. Τζουλάκη επισκέφθηκε το εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το νέο κλειστό γυμναστήριο, βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του και το οποίο θα φιλοξενεί χρήσεις που έχουν αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Παράλληλα προβλέπεται η εξασφάλιση ανεμπόδιστης προσπέλασης σε όλους τους χώρους, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να καταστεί ένα πρότυπο Κέντρο ανάπτυξης ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση και εξέλιξη αυτών των πληθυσμιακών ομάδων.Επισημαίνεται πως το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000 ευρώ.

Ο κ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών επισήμανε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα τόσο σημαντικό αθλητικό έργο για τη Ν. Σμύρνη, το οποίο αποτελούσε ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων και καταφέραμε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή να ξεμπλοκάρουμε και να το ξεκινήσουμε, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο σε 2 χρόνια που θα ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού. Επενδύουμε στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Αττικής στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε στη δημιουργία κινήτρων προκειμένου να έρθουν τα νέα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και να μυηθούν στα αγαθά του ευ αγωνίζεσθαι».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.