ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 12:25

ΑΡΘΡΑ

Ανακαινίσεις Κατοικιών: 3 + 1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

0 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 10:05

Οι ανακαινίσεις σπιτιών φαίνεται πως είναι καθημερινό φαινόμενο τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις και όχι μόνο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο κόσμο να αποφασίσει να «υποστεί» το σπίτι του μία τόσο πολυέξοδη και πολύπλοκη διαδικασία; Ποια είναι εν τέλει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει μία ανακαίνιση σπιτιού και ποιους ιδιοκτήτες αφορά; Ας δούμε λοιπόν κάποια πολλά σημαντικά πράγματα σχετικά με τις ανακαινίσεις που όλοι πρέπει να γνωρίζουν για να καταλάβουν αν έχει έρθει η ώρα γι’ αυτή την επιλογή για το σπίτι τους.

Οι ανακαινίσεις σπιτιών αφορούν τόσο την ιδιοκατοίκηση όσο και την ενοικίαση ή πώληση

Η ανακαίνιση κατοικίας απευθύνεται τόσο σε ιδιοκτήτες που σκοπεύουν να βγάλουν το σπίτι τους στην αγορά όσο και σε ιδιοκτήτες που σκοπεύουν να συνεχίσουν να μένουν για πολλά χρόνια ακόμη στο σπίτι τους.

Όσον αφορά την ιδιοκατοίκηση, μία ανακαίνιση μπορεί να προλάβει και να επισκευάσει μεγάλα προβλήματα που προξενεί η πάροδος του χρόνου στα παλιά σπίτια. Μιλάμε για προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιες ζημιές όπως οι σαπισμένοι σωλήνες και οι πεπαλαιωμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, η ανακαίνιση κατοικίας μπορεί να ανανεώσει έναν χώρο και να τον φέρει στον 21ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ανακαινίσεις κατοικιών Αθήνα γίνονται σε σπίτια 20 ετών και άνω.

Όσον αφορά την πώληση ή την ενοικίαση ενός σπιτιού, ακόμη και μία φθηνή ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να ανεβάσει σημαντικά την αξία του σπιτιού και ως εκ τούτου την τιμή πώλησης ή το ενοίκιο.

Η ανακαίνιση σπιτιών είναι μονόδρομος για την βραχυχρόνια μίσθωση

Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο δημοφιλείς οι ανακαινίσεις σπιτιών Αθήνα είναι οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης όπως η Air Bnb οι οποίες και μπορούν να προσφέρουν σημαντικά έσοδα στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι σχεδόν αδύνατον έναν μη ανακαινισμένο διαμέρισμα ή σπίτι να αποφέρει έσοδα μέσω αυτών των πλατφορμών. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να βγάλετε σε αυτή την αγορά ένα ακίνητο σας, μία ανακαίνιση με μία επιχείρηση με μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους τις ανακαινίσεις όπως η anakainisi spitiou - Fouskas Construction είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος.

Μία ανακαίνιση δεν είναι ανάγκη να είναι ολική

Ακούγοντας κάποιος για ανακαίνιση κατοικίας Αθήνα, το μυαλό του πάει αμέσως σε μία διαδικασία η οποία λίγο – πολύ θα είναι σαν το γκρέμισμα και την ανακατασκευή του σπιτιού.

Ο λόγος που πολλοί έχουν αυτοί την εικόνα για την ανακαίνιση σπιτιών είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα είναι πολύ παλιά, οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτό όμως δεν ισχύει. Πολλές φορές μία στοχευμένη ανακαίνιση μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και να βελτιώσει τόσο την εικόνα όσο και την αξία του σπιτιού.

Μία ανακαίνιση κατοικιών Αθήνα για παράδειγμα, μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα κάνοντας αλλαγές είτε στο μπάνιο είτε στην κουζίνα ή και τους δύο αυτούς χώρους, αφήνοντας σχεδόν ανέγγιχτους όλους τους άλλους. Πολλές φορές αρκεί η αλλαγή της μπανιέρας με μία σύγχρονη ντουζιέρα για να γίνει πολύ πιο μοντέρνο κι επιθυμητό ένα σπίτι, ειδικά αν είναι να βγει στην αγορά.

Η ανακαίνιση σπιτιών δεν είναι ανάγκη να είναι ταλαιπωρία

Για πολλούς και μόνο το άκουσμα της φράσης ανακαίνιση κατοικιών τους κάνει να σκέφτονται μία τεράστια ταλαιπωρία. Αυτό όμως δεν ισχύει, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της όλης διαδικασίας θα γίνει σωστά. Δυστυχώς, όσοι ταλαιπωρούνται είναι αυτοί που εμπιστεύονται μεμονωμένους τεχνικούς και «μάστορες» για την ανακαίνιση τους. Σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ακυρώσεις, αναβολές και καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία αφού οι μάστορες αυτοί έχουν και άλλους πελάτες. Μία επιχείρηση ανακαινίσεων από την άλλη έχει δικό της προσωπικό, οπότε μπορεί να σχεδιάσει μία ανακαίνιση σπιτιού με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και συνέπεια. Αν λοιπόν δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε, εμπιστευθείτε μία καλή επιχείρηση του κλάδου.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.